Lucrarile de refacere a constructiilor hidrotehnice si de reamenajare in zona paraului Cricau si Valea Telna se vor incheia pana la sfarsitul acestui an si vor costa 11,58 milioane de lei, a anuntat, miercuri, Ministerul Apelor si Padurilor (MAP), scrie Agerpres.

"In perioada 3 - 30 iunie a.c., in judetul Alba, s-au produs inundatii care au provocat pagube semnificative populatiei si obiectivelor social - economice si de infrastructura. Intensitatea mare a precipitatiilor si persistenta lor pe parcursul intregii luni au determinat o suprasaturare a solului cu apa, favorizand amplificarea scurgerii pe versanti, reactivand torenti care au antrenat cantitati importante de aluviuni. Ca urmare a acestor fenomene, pe arii extinse, s-au produs scurgeri importante pe versanti, torenti si viituri rapide care au avut ca efect revarsarea unor cursuri de apa. Situatia creata a impus realizarea in regim de urgenta a lucrarilor de refacere a constructiilor hidrotehnice afectate, precum si realizarea de noi lucrari pentru amenajarea albiilor, in vederea reducerii efectelor negative pe care posibile inundatii viitoare le-ar putea produce", se mentioneaza in comunicatul citat.

Potrivit ministerului de resort, in data de 27 iulie, ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes, directorul general al Administratiei Nationale "Apele Romane", Victor Sandu, si directorul A.B.A. Mures, Cristian Bratanovici, au inspectat localitatile calamitate Cricau, Telna si Bucerdea si s-a decis executarea in regim de urgenta a lucrarilor hidrotehnice necesare.

In acest context, Guvernul Romaniei a adoptat Hotararea 582/2 august, privind suplimentarea bugetului MAP din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, pentru realizarea in regim de urgenta a unor lucrari de investitii de prevenire si inlaturare a efectelor calamitatilor naturale produse de inundatii, in perioada iunie - iulie 2018.

Astfel, pentru judetul Alba, ministerul de resort a promovat, in regim de urgenta, lucrarile hidrotehnice "Regularizare si consolidare parau Cricau" si "Regularizare si consolidare Valea Telna", proiecte care vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2018. Aceste lucrari de refacere a constructiilor hidrotehnice, de asigurare a sectiunilor de scurgere a cursurilor de apa afectate de inundatii, precum si de consolidare a malurilor in punctele critice au scopul de punere in siguranta si de scoatere de sub efectul inundatiilor a localitatilor mentionate.

In cazul proiectului care vizeaza lucrari de consolidare si regularizare a paraului Cricau din comuna cu acelasi nume, valoarea investitiei se ridica la 1,34 milioane de lei, in timp ce pentru proiectul din zona Valea Telna (localitatea Telna, comuna Ighiu, judetul Alba), suma alocata este de 10,241 milioane lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri