Restaurante, cafenele, baruri, locuri de joaca sau sali de sport sunt cateva dintre magazinele online si fizice scoase la vanzare pe site-urile de specialitate. Din lipsa de timp sau pentru ca pleaca din tara, unii proprietarii decid sa puna anuntul „de vanzare” pe intreprinderile pe care le-au construit, in timp ce altii vand proiecte finantate prin programul guvernamental Start-Up Nation.

La tastarea cuvintelor “afacere de vanzare” apar mai multe rezultate pe site-ul OLX, oamenii scotand la vanzare magazine fizice si online, restaurante si locuri de joaca.

Unii proprietari cauta, rapid, sa cedeze contra costa cheile de la magazinele pe care le-au administrat. Spre exemplu, la pretul de 100.000 de euro se vinde un supermarket in zona Pantelimon, cu suprafata de 220 de mp. O “super oferta”, pentru ca proprietarul pleaca din tara, dupa cum precizeaza in anunt.

Altii care pleaca din tara vor sa isi vanda service-ul auto cu 130.000 de euro, precizand, inca din titlul anuntului, profitul lunar de 10.000 de euro realizat. Service-ul are o suprafata de 650 de mp si este situat in Popesti Leordeni, fiind utilat cu o vopsitorie si tinichigerie.

Alte intreprinderi care se vand in Capitala sunt urmatoarele: un sex shop (10.000 de euro), o afacere de procesat cartofi (circa 560.000 de lei), o firma de transport (100.000 de euro) si un camin de batrani (89.000 de euro).

In Cluj se vinde cu 14.500 de euro o agentie care organizeaza evenimente. In Oradea se vinde o pizzerie pentru pretul de 29.999 de euro, complet mobilata si cu toate dotarile necesare. In Centrul vechi din Craiova se vinde un bar pentru pretul de 51.000 de euro, iar in comuna Bors din judetul Bihor este scoasa la vanzare o afacere cu hala si utilaje pentru 590.000 de euro.

In Brasov se vinde cu 30.000 de euro un restaurant cu specific romanesc, cu o capacitate de aproximativ 40 de persoane in interior si 40-50 de persoane in exterior. Tot aici este scoasa la vanzare, pentru 45.000 de euro, o spalatorie auto cu o suprafata de 500 de mp.

Site-uri de vanzare

In mediul online, mai multi proprietari de site-uri isi vand afacerile. Spre exemplu, pentru 40.000 de lei se vinde platforma unui magazin online tip „marketplace”, unde se pot comercializa produse fizice, servicii si vouchere de reducere pentru acestea. Platforma online are o cifra de afaceri neta
de 90.000 euro si un profit de 9.000 de euro.

Pentru 150.000 de euro, persoanele interesate pot cumpara doua magazine online, dintre care unul specializat in vanzarea de kendama si un magazin fizic intr-un spatiu inchiriat din Constanta.

De asemenea, se mai vinde o afacere online cu ochelari vintage, cu showroom si pagini pe site-uri de socializare, cu 500.000 de euro.

Proiecte de vanzare finantate prin Start-Up Nation

Un proprietar vrea sa vanda cu 12.000 de euro o patiserie finantata prin programul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat. Proiectul a fost aprobat in 2017 si implementat in 2018, avand o valoare de 40.000 de euro.

Un alt antreprenor vinde toate aparatele dintr-un centru de copiere, in valoare de 45.000 de euro, cu doar 7.900 de euro, iar in Constanta, pentru 330.000 de euro, se vinde un SPA cu 15 cabinete cu o suprafata de 1.600 de mp si doua proiecte Start-Up Nation.

Un alt proiect finantat prin Start-Up Nation si scos la vanzare pentru 25.000 de euro este o sala de fitness.

Sursa foto: Volodymyr Goinyk/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri