Investitia anuntata de catre WDP, unul dintre principalii jucatori din domeniul spatiilor logistice si industriale din Romania, vizeaza o suprafata de aproximativ 130.000 de metri patrati de proprietati imobiliare, ce se compun atat din proiecte nou dezvoltate, cat si din achizitii pentru clienti noi sau existenti. Dupa finalizarea acestui nou pachet de investitii, valoarea totala a portofoliului imobiliar va ajunge, pana la sfarsitul anului 2019, la aproximativ 450 de milioane de euro, adica 15% din portofoliul total al WDP. Unde sunt amplasate noile investitii din Romania si care sunt clientii pentru care WDP le dezvolta?

WDP, dezvoltator de spatii logistice si industriale anunta o serie de investitii, cu o valoare totala de aproximativ 75 de milioane de euro, pentru patru proprietati aflate in trei amplasamente diferite din Romania, prin dezvoltare si prin achizitie pentru clienti noi si pentru clienti existenti. WDP estimeaza un randament initial brut de inchiriere de aproximativ 8,5% pentru aceste noi tranzactii.

In amplasamentul sau actual din Stefanesti de Jos, de langa Bucuresti, WDP va incepe constructia a doua noi depozite, cu suprafata totala de aproximativ 80.000 de metri patrati. Aceste imobile, pentru a caror dezvoltare este prevazut un buget de 43 de milioane de euro, sunt dezvoltate pe parcela care a fost achizitionata la sfarsitul anului 2017.

„Pozitia strategica si calitatea locatiilor noastre din Romania asigura premisa ca WDP sa poata construi un parteneriat pe termen lung cu clientii sai in diferite locatii pentru a sprijini cresterea activitatilor lor. Aceste investitii subliniaza importanta Romaniei pentru portofoliul nostru imobiliar”, declara Jeroen Biermans, manager general WDP in Romania

Spatii logistice pentru Metro si LPP la Stefanesti

Una dintre noile cladiri, cu o suprafata totala de 58.000 de metri patrati, este un nou depozit de logistica alimentara pentru Metro. Cladirea de spatii logistice va fi finalizata in etape, pana la inceputul anului 2020 si va cuprinde atat o zona de depozitare fara temperatura controlata, cat si o zona de depozitare cu racire si congelator, pentru distribuirea produselor alimentare. Metro semneaza un contract de inchiriere pe o perioada de zece ani pentru aceasta cladire.

In plus, WDP dezvolta un nou centru de distributie de peste 22.000 de metri patrati, avand livrarea in al doilea trimestru al anului 2019, care va gazdui activitatile de e-commerce ale companiei de imbracaminte LPP. Si in acest caz, contractul de inchiriere a fost semnat pe o perioada de zece ani.

Anterior, WDP a dezvoltat si inchiriat centre de distributie (spatii logistice) in parcul WDP Stefanestii de Jos pentru Decathlon si Carrefour, care impreuna reprezinta o suprafata de aproximativ 49.000 de metri patrati. Reprezentantii WDP spun ca parcul de spatii logistice si industriale de la Stefanestii de Jos permite alte dezvoltari ulterioare.

”Parcul WDP din Stefanesti de Jos se afla la intersectia soselei de centura Bucuresti cu autostrada A3, care face legatura intre capitala si nordul tarii, intr-un sector cu o crestere a puterii de cumparare si, prin urmare, este o baza excelenta pentru e-fullfilment, e-commerce, servicii de logistica si distributie. Aceasta locatie este de asemenea interesanta pentru comerciantii din domeniul alimentar. Anterior, de exemplu, Mega Image (filiala din Romania a Ahold Delhaize) si-a concentrat activitatea de distributie in aceasta regiune”, spun reprezentantii WDP, dezvoltator de spatii logistice si industriale.

WDP ajunge la 70.000 de metri patrati in Cluj

WDP a achizitionat un depozit existent in Cluj cu o suprafata de spatii logistice de aproximativ 33.000 de metri patrati. Contractul de inchiriere cu Profi are un termen rezidual de zece ani. Retailerul isi va extinde parteneriatul cu WDP in acest fel dupa utilizarea anterioara a unui nou centru de distributie frigorifica in acest amplasament. Lantul de supermarketuri Profi isi centralizeaza astfel serviciile de vanzare de fructe si legume pentru regiunea Transilvania. In plus, Profi inchiriaza, de asemenea, un depozit nou de la WDP in Roman.

Prin aceasta achizitie WDP devine proprietarul intregului parc logistic din Cluj-Napoca (aproape 70.000 de metri patrati) si se va ocupa de managementul parcului. Furnizorii de servicii logistice Arcese si KLG au, de asemenea, o cladire in parcul logistic al WDP din Cluj. Bugetul de investitii pentru aceasta achizitie este de aproximativ 22 de milioane de euro.

WDP anunta construirea unui nou depozit pentru Ursus Breweries, unul dintre cei mai mari fabrici producatori de bere din Romania. Ursus Breweries isi va aproviziona clientii din Capitala din depozitul de la Buzau. Noul centru de distributie, de aproximativ 20.000 de metri patrati de spatii logistice, este situat langa fabricile de bere existente si este inchiriat pentru o perioada de zece ani. Bugetul de investitii pentru WDP este de aproximativ 10 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri