Tinerii din generatia Millennials sunt mai optimisti in privinta castigurilor salariale din viitor decat consumatorii din alte generatii si cheltuiesc mai mult pe bunuri de lux, se arata intr-un studiu UBS Group AG, scrie Business of Fashion.

Studiul, derulat pe mai bine de 3.000 de consumatori din China, Europa si SUA, arata ca tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani au contribuit cu pana la 85% la cresterea pietei luxury anul trecut. Totodata, ei vor realiza 45% din vanzarile totale inregistrate pe piata luxury pana in 2025.

Brandurile preferate de generatia Millennials sunt Gucci si Louis Vuitton, se mai arata in studiul UBS Group AG si, desi intentia de a cumpara online este mai mare in grupul de consumatori 18-35 de ani decat in categoriile de consumatori mai batrani, magazinele fizice continua sa detina un rol important in retail si sa fie printre cele mai preferate locuri de cumparaturi.

Generatia Millennials din China, unul dintre cele mai mari motoare de crestere a pietei luxury, aloca aprozimativ 20% din venituri pentru a cumpara articole de lux, un procent similar fiind alocat si de generatiile anterioare. Tinerii din Italia si SUA aloca insa bugete mult mai mari pentru achizita de bunuri de lux decat generatiile mai batrane, se mai arata in studiu.

Millennials, una dintre cele mai numeroase generatii din istoria omenirii este pe cale sa devina in totalitate activa financiar, urmand sa remodeleze mersul economiei. Cu un stil de viata semnificativ diferit fata de cel al generatiilor anterioare, cei din categoria millenials par sa aiba unele probleme in gestionarea finantelor.

Cei din generatia millennials au crescut intr-o perioada in care schimbarile de la nivelul societatii s-au derulat intr-un ritm alert. Conectati in permanenta la mijloace digitale, acestia si-au conturat asteptari si prioritati total diferite fata de cele ale generatiilor anterioare, obligand diferite industrii sa renunte la modul traditional de a face business si sa se adapteze la noile trenduri.

Un studiu realizat de catre Goldman Sachs arata ca numarul celor din generatia millennials, cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani, ajungea in 2015 la 92 de milioane in Statele Unite ale Americii, in timp ce reprezentantii generatiei X, cu varste cuprinse intre 35 si 50 de ani, numarau 61 de milioane de persoane. Cea de-a treia categorie, baby boomers, cu varste cuprinse intre 51 de ani si 70 de ani, era formata din 77 de milioane de persoane.

Sursa foto: Creative Lab/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri