Actionarii Rafinariei Petrotel-LukOil au aprobat majorarea capitalului social cu 15.820 de lei, ca urmare a aportului in natura efectuat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), potrivit datelor companiei publicate in Monitorul Oficial.

Actionarii Petrotel-LukOil au decis in sedinta din 3.10.2006 sa accepte majorarea capitalului social cu valoarea unui teren in suprafata de 2.804,20 metri patrati aflat in incinta rafinariei. Astfel, au fost emise un numar de 6.328 actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei, corespunzatoare aportului in natura al AVAS, informeaza NewsIn. Actionarii au dat si aprobarea finala in privinta fuziunii prin absortie a Litasco Romania de catre Petrotel-LukOil.

Potrivit datelor Depozitarului Central, la data de 01.11.2006, Petrotel-LukOil era controlata de LukOil Europe Holdings B.V. care detinea 94,66% din capitalul social. Un alt actionar semnificativ era Societatea de Investitii Financiare SIF Muntenia care avea 2,53% din actiunile rafinariei.