EY anunta venituri globale combinate in valoare de 34,8 miliarde de dolari pentru exercitiul financiar care s-a incheiat la 30 iunie 2018 si o crestere de 7,4% in moneda locala fata de anul fiscal 2017.

Toate liniile de servicii EY au inregistrat cresteri in anul financiar 2018: serviciile de audit au inregistrat o crestere de 4,4%, asistenta in afaceri de 10,1%, consultanta fiscala de 6,4% si asistenta in tranzactii (TAS) cu 13,9%. In cei cinci ani de la lansarea planului sau Vision 2020, in 2013, EY a inregistrat o solida crestere anuala combinata de 8,5%.

"EY a redefinit modul in care utilizeaza tehnologia pentru a-si transforma si consolida oferta de servicii traditionale si noi la nivelul tuturor activitatilor, printre care automatizarea proceselor manuale laborioase si inovatii prin intermediul tehnologiei blockchain, inteligenta artificiala (AI) si automatizarea proceselor prin robotizare (RPA)", conform comunicatului de presa trimis de catre companie.

EY utilizeaza peste 2.000 de roboti software in activitatile si serviciile sale destinate clientilor. Dintre acestia, cei 700 de roboti software care sprijina operatiunile interne ale EY au economisit peste 2,1 milioane de ore de munca umana si au introdus un grad mai mare de acuratete in procesele manuale.

In anul fiscal 2018, EY a dublat numarul de proiecte in domeniul blockchain pe care le-a derulat si a lansat numeroase solutii si proiecte pilot. EY Assurance (linia de servicii de audit) deruleaza un proiect pilot in domeniul tehnologiilor de audit blockchain, cunoscut sub denumirea de ET Blockchain Analyzer, care creste capacitatea de a realiza analize aprofundate asupra tranzactiilor comerciale cu criptomonede. De asemenea, acest proiect pune bazele testelor de audit automatizate pentru contractele inteligente si activele blockchain.

In plus, EY a format un parteneriat cu Microsoft pentru a lansa prima solutie blockchain pentru drepturi de continut si gestionarea drepturilor de autor. Ubisoft, unul dintre cei mai mari producatori de jocuri din lume, testeaza solutia, care va fi extinsa de la gaming la alte domenii, precum muzica si publishing. De asemenea, EY si Guardtime au anuntat ca platforma lor blockchain pentru sectorul de asigurari marine a fost lansata comercial, o premiera la nivel mondial. EY colaboreaza cu autoritatile orasului Viena in vederea validarii si securizarii datelor acestora prin intermediul blockchain, de la rezultate de vot la programele si rutele de transport local.

21 de achizitii incheiate in 2018 si investitii de 1 miliard de dolari anuntate pentru urmatorii 2 ani

In anul fiscal 2018, au fost incheiate 21 de achizitii in cadrul EY, care au extins capacitatile si abilitatile profesionale ale organizatiei in zonele de digital, date, analitycs, strategie si cibernetica. Noi acorduri incheiate, precum cele cu BlackLine Systems si JDA Software, dezvolta gama de servicii si abilitati pe care EY le ofera clientilor in domenii precum tehnologia cloud, distributie si fintech.

Reprezentantii companiei precizeaza in comunicatul de presa ca EY va investi 1 miliard de dolari in noi solutii si capacitati tehnologice in urmatoarele doua exercitii financiare, in domenii precum servicii financiare, cibernetica, managementul riscului, servicii gestionate, software, asistenta fiscala digitala si servicii de audit digitale.

In anul fiscal 2018, au fost deschise alte doua centre din cadrul retelei EY wavespace™, in Milano si Tel Aviv, numarul centrelor de inovare conectate la nivel global ajungand la 18. EY intentioneaza sa lanseze alte sase centre in anul fiscal 2019, cu misiunea de a-si ajuta clientii sa conceapa si sa lanseze solutii in domeniile mobilitatii, experientei clientilor, analizei de date si altele.

In prezent, in cadrul EY activeaza peste 20.000 de profesionisti in domeniul datelor si analizei de date si peste 2.000 de specialisti in stiinta datelor.

Per total, numarul angajatilor a crescut cu 5,7% la peste 260.000 de persoane la nivel global. In anul fiscal 2018, 747 de persoane au fost promovate in pozitia de partener si au fost acceptati peste 400 de parteneri externi noi.

Sursa foto: By Cineberg / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri