Societatea comerciala Tender SA intentioneaza sa-si vanda pe piata de capital, "cat mai curand si de indata ce va fi posibil", pachetul majoritar de actiuni pe care il detine la compania de asigurari Ardaf Cluj.

Tender SA isi va vinde si actiunile noi dobandite ca urmare a majorarii capitalului social al Ardaf, potrivit deciziei luate luna trecuta de adunarea generala a actionarilor. "Momentan suntem interesati de redresarea financiara a societatii. Am varsat deja cota noastra la Aradaf." a declarat pentru NewsIn, presedintele Tender SA..

El a mai afirmat ca nu poate dezvalui cand va vinde participatia, dar exista discutii cu mai multe companii. "Totul este de vanzare important este ca pretul sa fie corect", a mai spus Tender. Presedintele companiei a adaugat ca Ardaf asteapta de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa primeasca autorizatia de vanzare a politelor RCA.

Tender a luat un credit de 56 de milioane de lei pentru Ardaf

Compania Tender SA, actionarul majoritar al Ardaf, a decis sa contracteze, de la o institutie financiara nebancara (IFN) straina, un imprumut de 56 de milioane de lei noi plus cinci milioane de euro, pentru majorarea capitalului social al companiei de asigurari, potrivit reprezentantilor companiei.

Adunarea generala a actionarilor a hotarat, pe 7 noiembrie, ca rambursarea imprumutului contractat sa fie garantata prin actiunile existente la Ardaf, precum si prin cele dobandite in urma majorarii capitalului social.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat, pe 18 iulie 2006, retragerea aprobarii pentru trei administratori ai societatii de asigurari Ardaf, din cauza lipsei de prudenta si profesionalism in desfasurarea activitatii, si a decis deschiderea procedurii de administrare speciala, pentru redresare financiara.

Potrivit comunicatului emis de CSA cu acea ocazie, masura ii vizeaza pe Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie al Ardaf, Nicolae Petrisor si Sorin Ciuca, membri ai Consiliului de Administratie. "Aceasta hotarare a fost luata ca urmare a faptului ca administratorii societatii nu au organizat si desfasurat activitatea cu prudenta si profesionalism, in concordanta cu natura si marimea activitatii prestate, dovedind ca nu au asigurat un management prudential, punand in pericol onorarea obligatiilor fata de asigurati si alti creditori din asigurari", se afirma in comunicatul CSA.

Compania de asigurari Ardaf a inregistrat, in trimestrul al treilea al anului 2006, pierderi de aproape 24 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 42,5 milioane lei (12,04 milioane euro). in primele noua luni ale anului 2006, Ardaf a inregistrat pierderi de 106,43 milioane lei (30,15 milioane euro) si a incasat prime brute de asigurare in valoare de 155,14 milioane lei (43,94 milioane euro). Prin comparatie, in primele noua luni ale anului precedent, 2005, Ardaf a inregistrat un profit net de 557.629 lei (circa 157.000 euro) si un volum de prime brute incasate de 182,67 milioane lei (51,45 milioane euro).

In acest moment, Tender SA detine 56,185% din actiunile Ardaf, Raiffeisen Zentralbank, 19,93%, iar Clairmont Holding Limited, 10,17%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri