Unul dintre motivele pentru care Dunapack a decis sa construiasca o noua unitate de productie in Romania, la Bolintin Deal, langa Bucuresti, este ca transportul produselor fabricate la unitatea de productie din Sfantu Gheorghe a devenit, in conditiile infrastructurii rutiere precare din Romania, ”scump si cronofag”. La noua fabrica, in care productia va incepe in iunie 2019, vor lucra 150 de persoane, dintre care aproximativ 100 ca operatori de utilaje. In afara de aceasta investitie, in valoare de 45 de milioane de euro, Dunapack mai incesteste 15 milioane de euro in extinderea cu 5.000 de metri patrati a fabricii de la Sfantu Gheorghe.

Dunapack Rambox, filiala locala a diviziei Dunapack Packaging, parte din grupul austriac de firme Prinzhorn Group, anunta inceperea lucrarilor de constructie pentru noua fabrica de ambalaje de carton ondulat din Bolintin-Deal. Noua unitate de productie Dunapack Rambox va functiona in mod complementar cu cea existenta din Sfantu Gheorghe, Covasna, care urmeaza sa beneficieze de un upgrade tehnic semnificativ. Fabrica din Bolintin este programata sa-si inceapa activitatea operationala in iunie 2019.

Noua unitate de productie de 27.000 de metri patrati va fi utilata cu echipamente de ultima generatie precum o masina de carton ondulat de mare viteza, de 2,8 m, marca Fosber, o masina de prelucare a cartonului, de inalta precizie, marca Bobst, dar si un sistem automatizat de operare a paletilor. Capacitatea de productie planificata a fabricii este de 180 milioane de metri patrati pe an. Impreuna, cele doua fabrici Dunapack Rambox vor atinge o capacitate de productie anuala de aproximativ 300 milioane de metri patrati pe an.

„Romania a fost si este inca una dintre pietele noastre cheie de dezvoltare. Cu sprijinul autoritatilor locale si cu toate resursele necesare la indemana, suntem incantati sa facem acest pas major intr-o piata dinamica, in plina crestere”, afirma Cord Prinzhorn, CEO al Prinzhorn Group, holding detinut si operat de familia cu acelasi nume.

Fabrica din Bolintin Deal va asigura productia de cutii de carton ondulat de inalta calitate, ambalaje industriale de mari dimensiuni, ambalaje pentru comertul cu amanuntul si e-commerce, precum si o gama larga de solutii de ambalare cu o calitate superioara. Spectrul larg al productiei reflecta cerintele generate de o piata a consumatorilor din ce in ce mai segmentata. Intreaga productie a celor doua fabrici Dunapack este destinata pietei din Romania.

Alexander Enzenberg, Dunapack

„Locatia de care beneficiaza noua fabrica Dunapack Rambox, la doar 20 de kilometri de Bucuresti, ne va permite sa oferim clientilor nostri din Romania cea mai buna calitate a produselor si serviciilor noastre. In plus, datorita configurarii flexibile a echipamentului tehnic, avem posibilitatea sa actionam rapid si eficient in fata noilor provocari din industrie. Am demarat prima fabrica din Romania, prima unitate de productie greenfield din strainatate pentru grupul Prinzhorn, acum 20 de ani, la Sfantu Gheporghe. Pentru ca vanzarile au fost foarte bune, am decis sa construim fabrica din Bolintin Deal. Un alt motiv a fost acela ca transportul produselor catre piata din Bucuresti a devenit scump si cronofag.Totodata, extindem si suprafata de productie din Sfantu Gheorghe cu 5.000 de metri patrati si vom aduce acolo doua masini noi, cu o investitie de 15-16 milioane de euro”, explica Alexander Enzenberg, CEO al diviziei Dunapack Packaging.

La fabrica Dunapack din Bolintin Deal vor lucra 150 de oameni, iar procesul de recrutare a inceput deja. Daca la nivel de management superior si mediu au fost gasiti candidati potriviti pentru posturile disponibile, nu acelasi lucru se poate spune si despre operatorii de utilaje.

”Avem si o parte din operatori angajati, procesul e in continua derulare. Vor fi in jur de 100 de operatori in fabrica. Din cauza faptului ca industria nu este foarte bine reprezentata in zona – e un singur competitor, Romcarton, in partea celalata a Bucurestiuluii – strategia noastra de angajare s-a bazat pe oameni care nu cunosc sectorul. Intrucat echipamentele au valoare mare si contributia operatorului in procesul de fabricatie este importanta, chiar daca utilajele sunt automate, operatorii necesita un program de training mai indelungat. Programul nostru se bazeaza pe sase luni de training care se va face in Sfantu Gheorghe, apoi in strainatate la una dintre fabricile care au echipamente identice cu cele pe care le vom avea noi aici. Gasirea fortei de munca este cea mai mare problema pe care o avem. Daca celelate aspecte au avut intreuperi temporare, dar am putut sa le administram si sa le depasim si sa ne aflam astazi aici, la ceremonia de incepere a lucrarilor, din unct de vedere al fortei de munca este foarte dificil: am inceput selectia operatorilor undeva in vara, in iunie si astazi suntem in octombrie si avem in jur de 10 operatori selectati”, spune Cristian Ofiteru, directorul viitoarei fabrici Dunapack din Bolintin Deal.

fabrica Dunapack Bolintin

Dunapack Packaging face parte din grupul de firme Prinzhorn Group, care are 6.600 de angajati in 15 tari si se numara printre cei mai mari jucatori europeni in industria ambalajelor, productiei de hartie si reciclarii. Cu o cifra de afaceri anuala de 1,4 miliarde de euro, grupul este pe locul trei in Europa pe acest segment. Grupul detinut de familia Prinzhorn are sediul central la Viena, Austria si este structurat in trei divizii: Dunapack Packaging (solutii de ambalare din carton ondulat), Hamburger Containerboard (productie de hartie reciclata) si Hamburger Recycling (colectarea si comercializarea materiilor prime secundare).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri