Deschiderea supermarketului Auchan in Liberty Center, dupa ce in primavara acestui an a fost inaugurat, in acelasi centru comercial, primul magazin InExtenso by Auchan care nu se afla in acelasi amplasament cu un hypermarket din retea, face parte din strategia JLL Romania, companie de consultanta in al carui portofoliu de proprietati in administrare se afla Liberty Center, de a revitaliza centrul comercial din sectorul 5. Incepand cu data de 8 octombrie, supermarketul Carrefour din centrul comercial Liberty Center din Bucuresti se va inchide. In iulie 2018, JLL Romania anunta un grad de ocupare al Liberty Center de 80% si o crestere cu 13% a cifrei de afaceri in primele sase luni din 2018, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Dupa deschiderea magazinului InExtenso by Auchan din primavara acestui an, Auchan Retail Romania se pregateste in 2018 pentru intrarea in centrul comercial Liberty Center cu un magazin in format supermarket. In prezent, magazinul situat la parterul centrului comercial se afla in proces de amenajare si va avea o suprafata de peste 3.600 de metri patrati.

Supermarketul Carrefour din Liberty Center isi va inceta activitatea incepand cu data de 8 octombrie. ”Inchiderea magazinului a reprezentat o decizie de business, pe care am agreat-o impreuna cu partenerul nostru, Liberty Center, dupa o atenta radiografie a pietei. Planurile de expansiune ale grupului continua sa ramana o prioritate pentru noi. Pana in prezent au fost deschise 11 supermarketuri noi, iar semestrul al doilea va sta sub semnul extinderii magazinelor de proximitate, mentinand acelasi ritm al expansiunii ca cel din 2017. De asemenea, semestrul al doilea va fi marcat si de deschiderea de noi magazine de tip hipermarket, primul fiind hipermarketul Carrefour Roman, in luna noiembrie”, declara reprezentantii Carrefour intr-un comunicat de presa.

Liberty Center si-a propus diversificarea mixului de retaileri, astfel incat sa cuprinda o oferta vasta pentru cumparaturile zilnice, pentru optiunile de relaxare sau pentru serviciile oferite vizitatorilor. Impreuna cu lucrarile de amenajare ale noului supermarket Auchan, Liberty Center va incepe de luna aceasta si un proces de reamenajare a centrului comercial.

In luna aprilie a acestui an, la parterul centrului comercial, a fost deschis InExtenso, primul magazin de acest tip care nu opereaza in aceeasi locatie cu un hipermarket Auchan si al noualea din cadrul retelei. In Extenso by Auchan se intinde pe o suprafata de 555 metri patrati si ofera o gama variata de produse vestimentare. Acestea sunt dedicate atat adultilor, cat si celor mici si sunt inspirate din viata de zi cu zi, oferind tinute casual, adecvate pentru orice moment si activitate.

Corina Stamate, JLL Romania, Liberty Center

„Strategia de dezvoltare pe termen lung a Liberty Center presupune inclusiv reorganizarea galeriei si atragerea de noi parteneri. Fiind singurul centru tip mall din sectorul 5, ne dorim sa raspundem cat mai bine nevoilor clientilor nostri si sa le oferim un mix relevant de retaileri, cu oportunitati variate de shopping, servicii si petrecere a timpului liber. Noile deschideri ne ajuta sa diversificam si mai mult experienta de shopping a vizitatorilor nostri, iar includerea supermarketului Auchan va completa perfect mixul de leasing. Fiind un mall de proximitate, cumparaturile zilnice sunt unul dintre punctele extrem de importante pentru clientii care ne viziteaza. De aceea, ne dorim sa avem o diversitate mare de produse si sa devenim prima optiune pentru cumparaturile de zi cu zi”, declara Corina Stamate, Center Manager, JLL Romania.

In afara de magazinul InExtenso, in primavara acestui an au mai fost inaugurate trei spatii comerciale noi in zona de food court a mall-ului Liberty Center. Odata cu aceste deschideri, Liberty Center a inregistrat, in primele sase lunui ale acestui an, o crestere a traficului de 15% si o cifra de afaceri cu 13% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor JLL Romania, companie de consultanta in al carui portofoliu de proprietati in administrare se afla Liberty Center.

Liberty Center trece, in acest an, printr-o serie de transformari atat in privinta aspectului interior si exterior, cat si a mixului de chirasi si a organizarii. Schimbarile fac parte dintr-o strategie mai ampla de revitalizare a mall-ului, implementata incepand cu noiembrie 2016 de catre compania de consultanta imobiliara JLL Romania.

Mall-ul Liberty Center acopera un spatiu comercial de aproximativ 27.300 metri patrati si beneficiaza de peste 600 de locuri de parcare. Printre chiriasi se numara: Altex, Sephora, Deichmann, CCC, Colin’s, Happy Gym, Happy Cinema, McDonald's, KFC, Springtime si altii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri