Aceasta este una dintre primele lansari ale unei platforme blockchain de asemenea dimensiuni dezvoltata de catre o companie. Solutia a fost testata in ultimele luni pe diverse produse, unul dintre aceste teste a constat in urmarirea fructelor de mango de-alungul unui lant de aprovizionare. Gigantul Walmart a anuntat deja de la inceputul lunii septembrie ca le va impune furnizorilor implementarea acestui sistem pentru a urmari spanacul si salata verde in procesul de aprovizionare a acestora.

Carrefour, unul dintre primii retailari care vor integra solutia

sursa foto: ricochet64 / shutterstock.com

La inceputul acestei saptamani, IBM a anuntat ca solutia este disponibila tuturor jucatorilor din industria alimentara, o mutarea ce va crea o transparenta fara precedent in ceea ce priveste provenienta si certificarea produselor proaspete. In prima transa de companii care vor integra solutia se afla retailerul francez Carrefour, ce are peste 12.000 de magazine in peste 33 de tari, printre care si Romania, conform Forbes.com.

Proiectele blockchain dezvoltate de catre companii importante din diverse industrii incep sa fie din ce in ce mai vizibile si multe dintre ele se apropie de momentul lansarii. In sistemul financiar, JP Morgan Chase, cea mai mare banca de investitii de pe Wall Street, a adunat peste 75 de institutii financiare la nivel international, precum Santander sau Societe Generale, care testeaza solutia Interbank Information Network (INN), creata pe propria platforma blockchain a gigantului bancar denumita Quorom.

Interbank Information Network are un sistem dedicat platilor transfrontaliere care simplifica acest proces pentru bancile partenere. Solutia isi propune sa concureze cu platforme precum SWIFT sau cea dezvoltata de catre startup-ul Ripple din San Francisco.

Sursa foto: By Veja / Shutterstock.com