Productia industriei constructiilor va ajunge la circa zece miliarde euro in 2010,iar numarul de angajati in constructii este prognozat la 450.000-500.000, estimandu-se ca vor fi finalizati 1.000 km de autostrada si 500.000 de metri patrati de spatiu comercial, arata un studiu Deloitte

In urmatorii zece ani proiectele de infrastructura si de constructii pentru turism ar putea ajunge la un ritm de trei miliarde de euro pe an, mai arata cercetarea, conform NewsIn. Cea mai mare parte a sectorului de constructii civile este de presupus ca va fi furnizata de activitatea de constructie a infrastructurii. Noile retele de infrastructura si modernozarea celor deja existente ar putea ajunge la costuri de 12 miliarde de euro in urmatorii opt ani.

Piata romaneasca de constructii are un foarte mare potential, in special pe segmentul de birouri si spatii comerciale, sustine Deloitte. Pe segmentul rezidential, cererea este in continuare cu mult peste nivelul ofertei, desi numeroase ansambluri rezidentiale se construiesc in prezent, subliniaza raportul.

Industria constructiilor a ajuns in 2005 la 7,31 miliarde de euro, ceea ce a reprezentat 9,35% din PIB (circa 287 de miliarde de lei). in acelasi timp, anul trecut, in Romania, erau aproximativ 360.000 de angajati in constructii. in 2005, industria constructiilor a inregistrat o crestere de circa 9,8% fata de anul anterior.

Activitatea de constructie a proiectelor noi s-a ridicat anul trecut la 4,55 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 62% din totalul muncii prestate anul trecut in domeniul constructiilor.

Dezvoltarea de constructii noi a fost in crestere, pe fondul cererii tot mai mari de locuinte noi, al imbunatatirii diversificarii produselor de imprumut, precum si datorita constructiei de centre comercile si investitiilor in infrastructura, in crestere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri