Plafar, companie din portofoliul Ministerului Economiei, a obtinut o finantare de 1,8 milioane de lei din partea Libra Bank. Banii vor fi folositi pentru a moderniza linia de productie de la Cluj si pentru a obtine capital circulant in vederea extinderii activitatii in zona distribuitorilor autorizati.

"Faptul ca am obtinut o finantare de asemenea anvergura se datoreaza evolutiilor pozitive din ultimul timp. Compania pe care o conduc a obtinut in anul 2017 profit, dupa ani de zile in care a fost pe pierdere. Cu banii obtinuti suntem siguri ca vom intra intr-o noua etapa de evolutie ce ne va permite sa fim mult mai competitivi pe piata", a declarat Lucian Bitoleanu, directorul general al Plafar.

"Plafar este un nume foarte cunoscut romanilor datorita unei lungi istorii, iar acum, cu ajutorul noilor investitii suntem siguri ca are si un viitor pe masura", a precizat ministrul Economiei, Danut Andrusca.

Pentru a creste competitivitatea pe piata, compania se afla in plin proces de certificare International Food Standard (IFS), proces care se apropie de final. Acest certificat va oferi clientilor o garantie suplimentara a calitatii produselor Plafar. Printre actiunile intreprinse de companie pentru a primi certificare IFS se numara instalarea unui sistem de supraveghere video pe tot procesul de productie si eliminarea contactului uman direct cu produsele pe linia de ambalare.

Investitiile in fabrica de la Cluj vizeaza automatizarea totala a liniilor de productie pana la iesirea de pe linie a produsului pus in bax si pregatit pentru livrare.

Plafar a obtinut in 2017 o cifra de afaceri de 5,9 milioane lei si un profit net de 35.000 de lei. Acest rezultat vine dupa o pierdere de 435.000 lei inregistrata in 2016.
Plafar obtine in prezent 80% din cifra de afaceri din contractele cu marii retaileri, 10% din cele cu distribuitorii autorizati, restul de 10% fiind reprezentat de micile magazine care au relatii directe cu compania.

O alta linie de business pe care Plafar o dezvolta este aceea a furnizarii de produse pentru diverse lanturi de retail pe care acestea le revand apoi sub marca proprie.

Infiintata in anul 1948, Plafar este o companie cunoscuta romanilor datorita gamelor sale de produse naturiste. Plafar a trecut printr-un proces de insolventa si reorganizare intre 2009 si 2012. Dupa cativa ani de evolutii oscilante, incepand cu 2016, compania are o noua conducere.

Sursa foto: Shutterstock / Umpaporn

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri