Activitate intensa pe santierul ansamblului Openville, realizat la Timisoara de companiile IULIUS si Atterbury Europe. Ritmul lucrarilor s-a intensificat in ultima jumatate de an, constructorii lucrand concomitent la toate noile functiuni, care, impreuna cu Iulius Mall Timisoara, vor forma cel mai mare proiect de tip mixt din vestul tarii: retail, birouri, entertainment si infrastructura rutiera.

Nu mai putin de 600 de muncitori, de la 60 de firme subantreprenoare, lucreaza pe santierul ansamblului Openville Timisoara. Privit de la inaltime, proiectul are dimensiuni impresionante si se aseamana cu un puzzle, unde nicio piesa nu este asezata la intamplare. De la nivelul santierului, insa, percepi cu adevarat amploarea proiectului a carui constructie a implicat, pana acum, peste 210 firme din Romania, de la arhitecti, proiectanti si constructori, pana la furnizori de echipamente, utilaje, instalatii si materiale. Echipa de management care coordoneaza lucrarile de la Timisoara se afla la al doilea proiect de acest tip, dupa ce, in 2012, a finalizat constructia ansamblului mixt Palas Iasi.

Cele mai semnificative schimbari sunt in imediata vecinatate a Iulius Mall, acolo unde inginerii inalta un nou corp de cladire, prin care se va extinde actualul centru comercial. Ce vor gasi aici timisorenii? La nivelurile inferioare, noi branduri, cum ar fi primele Zara Home si Oysho din oras, magazine mai spatioase ale unor mari retaileri deja prezenti in mall, dar si cafenele si restaurante cu acces si panorama spre viitorul parc. La etajul intai, timisorenii vor putea sa sarbatoreasca evenimentele importante din viata lor, in trei sali special concepute pentru petreceri private, dar si pentru conferinte si congrese. Tot aici, va functiona o gradinita si o scoala primara, unde copiii vor invata in sistem britanic.

Cladirea UBC 0, un proiect mixt pe verticala: birouri, magazine si restaurante

Un alt punct major de interes pentru constructori il reprezinta arealul unde se va ridica cea mai inalta cladire de birouri din Romania. Date fiind dimensiunile impresionante, inginerii s-au concentrat in ultimele luni pe lucrari de consolidare a terenului, iar de curand au inceput sapaturile pentru fundatie. United Business Center 0 (UBC 0) va fi una dintre cladirile de referinta din tara, care va inregistra recorduri nu doar la capitolul inaltime, 155 de metri, si suprafata construita, peste 74.900 mp, ci si la cel al cantitatilor de materiale necesare. De exemplu, pentru fatada vor fi folositi aproximativ 25.000 mp de sticla.

UBC 0 va gazdui o suprafata semnificativa de spatii office (52.000 mp), precum si sapte sali pentru evenimente business, cafenele, restaurante si magazine. Suprafetele pe fiecare nivel vor ajunge la cel putin 2.000 mp, fiind spatii flexibile, fara coloane interioare si cu multa lumina naturala, care pot fi partitionate astfel incat sa se adapteze cerintelor clientilor.

Cea de-a treia cladire de birouri se apropie de finalizare. Se monteaza fatada din sticla, iar in interior se realizeaza finisaje. UBC 3 are o suprafata inchiriabila de 19.000 mp si va include spatii de birouri, dar si cafenele, restaurante si servicii.

Parc suspendat, construit peste o parcare subterana

In proximitatea actualului Iulius Mall Timisoara se lucreaza si la o noua parcare subterana. Aici, inginerii au realizat fundatia si continua constructia celor doua niveluri de parcare, cu peste 580 de locuri. Dupa finalizarea lucrarilor de structura, peisagistii companiei IULIUS vor amenaja, deasupra parcarii, un parc suspendat. Nu mai putin de 1.400 de arbori, transportati de la pepiniere din Italia, asteapta in vecinatatea Iulius Mall sa fie plantati in spatiul verde, care va include si un carusel pentru copii, un lac si piatete pentru evenimente.

O alta lucrare de anvergura se desfasoara in perimetrul unde se construieste un pasaj auto subteran. Pe cei 203 de metri lungime ai sai, tunelul va traversa ansamblul Openville de la est la vest si va fluidiza traficul din zona. Costurile vor fi suportate de dezvoltator, iar investitia va fi donata municipalitatii.

Openville Timisoara va reprezenta principala atractie de business, shopping si loisir din vestul tarii. Proiectul va fi realizat in doua etape, iar prima sa faza, aflata in curs de finalizare, va include: 47.000 mp de retail, 50.000 mp de spatii office in operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) si alti 52.000 mp in constructie (UBC 0), un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto si aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Proiectul Openville reprezinta o investitie privata estimata la peste 220 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri