Compania austriaca OMV a amanat pentru 2019 decizia daca va investi sau nu in proiectul de extractie a gazelor naturale din Marea Neagra, transmite Reuters, care il citeaza pe directorul executiv Rainer Seele. Motivul amanarii deciziei este intarzierea adoptarii legii offshore, scrie G4Media.

OMV este asociata in explorarea blocului Neptun cu compania americana ExxonMobil. Parlamentul a votat miercuri legea offshore, dar Rainer Seele a spus pentru Reuters ca votul a venit prea tarziu.

”Nu putem lua o decizie privind investitia in acest trimestru, asa cum planificasem”, a spus Seele, adaugand ca OMV trebuie sa evalueze conditiile legale stabilite de Parlament pentru investitia cifrata la ”miliarde de euro”.

”Suntem foarte ingrijorati din cauza faptului ca exista restrictii la vanzarea gazelor”, a mai spus seful OMV. Cel mai probabil, el s-a referit la o prevedere din legea offshore, care exista insa si in legea energiei, care spune ca minimum 50% din cantitatea totala de gaze extrase din Marea Neagra trebuie tranzactionata pe piata interna din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri