Actionarii Cromsteel Industries Targoviste, producator de metale feroase sub forme primare si de feroaliaje, au decis contractarea unui credit bancar de 5,5 milioane euro (19 milioane lei) de la Piraeus Bank, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Potrivit deciziei adunarii generale a actionarilor Cromsteel Industries Targoviste, creditul luat de la Piraeus Bank va fi garantat prin contract de garantie reala mobiliara si imobiliara, informeaza NewsIn.

Compania Cromsteel Industries Targoviste este o investitie a grupului international FAIT din Italia. Domeniul principal de activitate este producerea de bare si tevi circulare din otel. in prezent compania isi desfasoara activitatea pe o suprafata de 100.000 de metrii patrati din care 30.000 de metrii patrati sunt folositi pentru productie.

Societatea exporta 90 % din productie in tari precum: SUA, Canada, Anglia, Spania, Franta, Germania, Olanda, Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Italia, Bulgaria, Turcia, Rusia, Ucraina, Taiwan, China si Coreea, potrivit paginii de internet a Cromsteel Industries Targoviste. Compania produce peste 2.000 de tone lunar de bare circulare din otel.

Clientii companiei activeaza in domenii precum: automatizari, sisteme hidraulice si pneumatice, productia de roboti, rulmenti, echipamente pentru sali de sport, fitness, etc. Cromsteel Industries Targoviste a participat anul acesta la cateva targuri internationale: TATEF - Istambul, Turcia, Targul tehnic international - Plovdiv, Bulgaria, Targul international de echipamente hidraulice, pneumatice - Katowice, Polonia.

Anul trecut, compania Cromsteel Industries Targoviste a avut un profit net de 5,1 milioane lei (1,4 milioane euro) la o cifra de afaceri de 78 milioane lei (21,5 milioane euro) si un numar de 420 de salariati.