Piroux Industrie Romania, companie specializata in productia de rezervoare, cisterne si containere metalice, va contracta un credit de 600.000 euro de la Raiffeisen Bank pentru finantarea programului investitional, conform informatiilor aparute in Monitorul Oficial.

Creditul va fi garantat cu ipoteca pe terenul si cladirea ce va fi construita cu finantarea din creditul respectiv si cu cesiunea contractului de inchiriere dintre Piroux Industrie Romania si Haulotte, grup care produce echipamente industriale pentru ridicat materiale si persoane, potrivit NewsIn.

Creditul va fi garantat si prin gaj asupra conturilor deschise de Piroux Romania la Raiffeisen Bank. in plus, cladirile ipotecate in favoarea bancii vor fi asigurate impotriva tuturor riscurilor la o companie de asigurari acceptata de banca, precizeaza Monitorul Oficial.

Piroux Industrie Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 10,7 milioane lei (2,9 milioane euro) si un profit net de 1,3 milioane lei (360.000 euro). Piroux Industrie Romania are la Mioveni, in judetul Arges un atelier de 4.000 de metri patrati in care produce tablarie si containere pentru grupul Renault.

Piroux Industrie Romania este o filiala a grupului francez Prioux care estimeaza ca va obtine anul acesta o cifra totala de afaceri de 50 milioane euro, din care o zecime va fi realizata in Romania.