Apa Nova Bucuresti, compania care gestioneaza resursele de apa si canalizare in Capitala, a platit dividendele aferente exercitiului financiar 2017 catre Primaria Municipiului Bucuresti, in valoare de 24,4 milioane de lei (circa 5,3 milioane de euro), conform contractului de concesiune semnat in 2000, potrivit unui comunicat transmis miercuri.

Apa Nova Bucuresti este concesionarul serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare a Municipiului Bucuresti, pe o perioada de 25 de ani, incepand cu anul 2000.

Actionarii companiei Apa Nova Bucuresti sunt Primaria Municipiului Bucuresti, cu 16,31%, Veolia Eau - Compagne Generale des Eaux, cu 73,69%, respectiv salariatii companiei, cu 10%, prin Asociatia ESOP.

In 2017, planul de investitii a vizat respectarea obligatiilor contractuale, programele si protocoalele incheiate cu administratia locala, urmarindu-se armonizarea cu planul de reabilitare a strazilor din Bucuresti. Valoarea lucrarilor de investitii realizate a fost de aproximativ 142,2 milioane lei (30,6 milioane de euro).

Unul dintre cele mai recente proiecte realizate de catre Apa Nova Bucuresti a fost reabilitarea si modernizarea ansamblului de fantani din Piata Unirii. Proiectul, finalizat in mai putin de 5 luni, a fost lansat in septembrie 2018.

Citeste si:
Actionarii Fondul Proprietatea au reinnoit mandatul Franklin Templeton
Actionarii Fondul...

Sursa foto: Silviu Matei | Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Firea pune sef la Administratia Spitalelor un fost director Apa Nova