Germania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana la capitolul intarzieri si anulari ale zborurilor, aproape 29% dintre cursele companiilor aeriene confruntandu-se cu astfel de situatii pe aeroporturile din aceasta tara, potrivit unei analize AirHelp pentru primele noua luni ale anului 2018. Clasamentul este completat de Marea Britanie si Spania.

La nivelul Uniunii Europene, intarzierile si anularile de pe aeroporturile noastre au plasat Romania spre coada clasamentului, pe pozitia a 17-a. Mai exact, din totalul de 54.200 de zboruri programate in perioada ianuarie-septembrie 2018, 11.430 de curse au inregistrat intarzieri mai mari de 15 minute, in timp ce 300 au fost anulate. Astfel, din totalul zborurilor 21,64% au creat neplaceri pasagerilor.

"Anul 2018 a inregistrat un record negativ, fiind anul cu cele mai multe perturbari ale zborurilor la nivel de Europa. Milioane de pasageri s-au confruntat cu intarzieri si anulari ale curselor companiilor aeriene, in special in doua dintre tarile cu cel mai mare trafic aerian, hub-uri pentru intreaga Uniune Europena, Germania si Marea Britanie. Grevele, lipsa pilotilor si conditiile meteo au contribuit la haosul creat pe aeroporturile de pe continent, creand neplaceri pasagerilor", a declarat Paloma Salmeron, reprezentant AirHelp.

"Situatia se va agrava din cauza Brexit-ului"

De altfel, Romania a urmat trendul european, inregistrand numar record in plan local in ceea ce priveste intarzierile si anularile zborurilor, in primul semestru al acestui an, numarul acestora triplandu-se comparativ cu perioada similara din 2017.

"Situatia va continua sa se agraveze la nivelul Uniunii Europene din cauza Brexit-ului, in 2019, dar si a cresterii numarului de zboruri din spatiul european la 12.4 milioane pana in 2024, asa cum se estimeaza. Indiferent de cum vor evolua negocierile dintre UE si Marea Britanie in privinta Brexit-ului, noi solicitam companiilor aeriene sa coopereze si sa-si ajute pasageri atunci cand acestia se confrunta cu zboruri perturbate. Pasagerilor le recomandam sa verifice cat mai curand daca sunt eligibili pentru compensatii din partea operatorilor aerieni", a mai spus Paloma Salmeron.

La nivel global, pentru primele noua luni ale anului, opt milioane de pasageri sunt eligibili pentru a primi compensatii din cauza intarzierilor si anularilor zborurilor. In fiecare an acest numar continua sa creasca proportional cu perturbarile curselor aeriene la nivel mondial. Numarul restrans de piloti si capacitatea totala a aeroporturilor, coroborat cu cresterea numarului de pasageri, duc la aparitia de noi riscuri in industria aviatica.

Citeste si: Aeroportul din Targu Mures: intre investitie si disparitie

Sursa foto: 06photo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri