Unilever anunta ca achizitia Betty Ice a fost finalizata, dupa semnarea acordului celor doua parti in ianuarie 2018. Consiliul Concurentei din Romania a aprobat acordul in baza angajamentelor asumate, iar Betty Ice a intrat in portofoliul Unilever.

Compania Betty Ice a fost infiintata in anul 1994 de antreprenorul roman Vasile Armenean, cu viziunea de a transpune desertul desavarsit in realitate, creand produse cu gusturi si arome naturale din ingrediente atent selectionate. Betty Ice este cel mai important producator local de inghetata din Romania, cu o cifra de afaceri totala de 30 de millioane de euro. Compania detine o fabrica in Suceava si are peste 180 de chioscuri de inghetata deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajati in Romania.

Divizia de inghetata din cadrul Unilever Romania si Betty Ice vor opera impreuna, combinand viziunea si capacitatile globale ale Unilever cu expertiza si know-how-ul local al Betty Ice. Scopul este acela de a construi o afacere mai buna, capabila sa puna la dispozitia consumatorului roman un portofoliu de produse care sa satisfaca asteptarile fiecarui segment in parte, atat din punct de vedere al pretului, cat si cel al gusturilor. Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, va continua sa conduca aceasta afacere in calitate de general manager al companiei.

Operatiunile celor doua companii vor continua in timp ce se vor depune eforturi pentru integrare. Termenii financiari ai tranzactiei raman nedivulgati, in baza unui acord comun.

Unilever este unul dintre cei mai importanti furnizori mondiali de alimente si produse de ingrijire personala, prezent in peste 190 de tari, ajungand la 2,5 miliarde de consumatori in fiecare zi. Compania are 161,000 de angajati si a generat vanzari in valoare de 53,7 miliarde euro in 2017. Peste trei sferturi (85%) din businessul companiei se desfasoara pe pietele emergente sau in curs de dezvolare. Unilever are mai mult de 400 de branduri ce pot fi gasite in casele din intreaga lume, inclusiv Dove, Rexona, Axe, Domestos, Cif, Hellmann’s, Delikat, Dero, Lipton, Algida, Ben & Jerry’s si Magnum.

In regiunea din sud-centru, grupul Unilever desfasoara operatiuni pe pietele produselor alimentare, de ingrijire personala si de ingrijire a locuintei, prin Unilever South Central Europe si Unilever Romania. Unilever South Central Europe, cu sediul in Bucuresti, coordoneaza operatiunile de marketing si vanzari din Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Moldova. Unilever Romania coordoneaza operatiunile de pe platforma industriala de la Ploiesti.

Unilever, unul din liderii globali de pe piata de inghetata, operaza pe piata din Romania din 2009, sub brandul Algida. Marca Algida a lansat produse inovatoare, care au dat tonul tendintelor pe piata de inghetata. Printre brandurile de inghetata sub umbrela Algida se numara Napoca, Cornetto, Carte D’Or, Magnum, Twister.

Compania Betty Ice a fost fondata in 1994 de Vasile Armenean si a devenit cel mai important producator roman de inghetata de pe piata romaneasca. Compania, cu sediul in Suceava, detine o fabrica in Suceava, a deschis 4 gelaterii in 4 orase si are peste 180 de chioscuri de inghetata deschise pe timpul verii. Betty Ice are 3 categorii de produse de inghetata: standard, premium si super-premium, vandute sub aproximativ 60 de sortimente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri