Cursele catre sau dinspre Roma si Milano (cele mai importante destinatii din Italia) si aeroportul Hentri Coanda inregistreaza un numar de trei ori mai mare de incidente decat in restul destinatiilor din top 5, arata o analiza Flight Refund, companie specializata in obtinerea despagubirilor pentru pasageri. Datele analizate, valabile pentru primele 10 luni ale anului, arata ca zborurile pe relatia Londra au inregistrat cea mai scazuta pondere a incidentelor.

In primele 10 luni ale anului s-au inregistrat, in cazul aeroportului Henri Coanda din Otopeni, peste 9.700 de zboruri catre sau dinspre cele mai importante destinatii: Londra, Roma, Milano, Paris si Cluj-Napoca. Dintre acestea, 85 au inregistrat intarzieri sau au fost anulate, ceea ce reprezinta o medie de 0,9% incidente la o suta de curse aeriene. Cel mai ridicat procent de curse anulate s-a inregistrat pe relatia Milano, de 1,7% urmata la mica distanta de cursele catre sau dinspre Roma – 1,5%. Pe relatia Cluj Napoca Otopeni s-a inregistrat in primele 10 luni un procent de 0,5% zboruri cu incidente iar pentru Paris si Londra 0,7% si 0,4%.

"Cresterea numarului de zboruri comerciale aduce cu sine si cresterea numarului de incidente. Din pacate, calatorii afectati nu sunt constienti de drepturile lor si acest lucru inseamna o pierdere financiara pentru ei. Legislatia europeana obliga companiile aeriene sa ofere compensatii de pana la 600 de euro in cazul in care un zbor intarzie mai mult de 3 ore sau este anulat din vina operatorului aerian. Serviciile de solicitare a acestor compensatii sunt mai ieftine decat in cazul in care pasagerii afectati apeleaza la avocati specializati si implica mai putina birocratie decat in cazul in care pasagerii decid sa ceara in nume propriu compensatiile la care au dreptul", declara Aniko Bolyo general manager Flight Refund.

Din pacate, cea mai mare parte a calatorilor din Europa Centrala si de Est nu stiu ca sunt indreptatiti, potrivit Regulamentului European 216/2004, sa primeasca din partea companiei aeriene o compensatie pentru zborurile efectuate in ultimii 3 ani. Mai mult, procentul celor care stiu ca pot apela la firme specializate pentru a-si recupera banii intr-un termen rezonabil este mai mic de 1%, ceea ce inseamna ca cei care au dreptul la despagubiri au pierdut circa 22 milioane de euro. Flight Refund va ajuta sa obtineti compensatiile la care sunteti indreptatiti printr-o procedura simpla, direct pe site-ul companiei.

Citeste si: Topul tarilor cu cele mai multe zboruri intarziate si anulate in 2018

Sursa foto: 06photo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri