Compania britanica Liberty Steel, care recent a convenit achizitionarea combinatului de la Galati, va achizitiona de la Arcelor Mittal doua fabrici de prelucrare a otelului prin rulare la rece, in Belgia si una in Luxemburg, potrivit unui comunicat publicat vineri.

Liberty, parte din grupul GFG Alliance detinut de Sanjeev Gupta, a convenit un acord conditionat in vederea achizitionarii siturilor industriale Flemalle si Tilleur de langa Liege, Belgia, in cadrul carora isi desfasoara activitatea 720 de angajati si situl industrial Dudelange, Luxembourg, care are 225 de angajati.

Aceasta achizitie sustine planul de extindere pe care grupul il are in Europa si care a fost facut public in anuntul dat de companie pe data de 12 octombrie prin care mentiona acordul conditionat cu ArcelorMittal pentru achizitia unor mari topitorii integrate la Galati, in Romania, si Ostrava, in Republica Ceha, precum si achizitionarea unor fabrici la Skopje, in Macedonia, si la Piombino, in Italia. In total, aceste unitati au 12.500 de angajati, dintre care 5.600 la combinatul de la Galati.

Cele doua acorduri vor intra in vigoare odata cu aprobarea lor de catre Comisia Europeana dupa indeplinirea procedurilor impuse de catre autoritatile locale, inclusiv incheierea informarii si consultarii primariilor locale si Comitetelor Europene de Intreprindere (European Works Councils).

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri