In timp ce companiile sustin ca o cultura bazata pe inovare este importanta din punct de vedere strategic, cei mai multi lideri considera ca organizatiile lor nu indeplinesc obiectivele de inovare si ca nu au competentele de conducere pentru a inova cu succes, potrivit unui studiu realizat de Harvard Business Review Analytics Services, comandat de DHR International.

Doar 16% din directorii chestionati considera despre companiile lor ca au fost eficiente in atingerea obiectivelor de inovare, mai arata sondajul citat.

In plus, 85% dintre respondenti considera ca CEO-ul este cel mai important lider pentru a conduce eforturile de inovare, in vreme ce 44% dintre cei chestionati considera ca liderii companiilor au viziunea strategica de a inova cu succes. Doar 14% dintre respondenti considera ca organizatiile lor sunt eficiente in atragerea, dezvoltarea si retinerea liderilor cu seturi de competente adecvate.

45% dintre respondenti considera ca accentul pe inovare ii ajuta in transformarea modelelor de afaceri, a produselor si serviciilor existente in mod competitiv. 28% au afirmat ca vor sa tina pasul cu schimbarile din industrie.

Numai 16% dintre respondenti, in ansamblu, au declarat ca majoritatea membrilor consiliului director actual detin competentele necesare pentru a supraveghea procesul de inovare. Aproape o treime dintre respondenti au raportat ca aceste consilii au un comitet dedicat inovarii.

"In activitatea de recrutare pentru pozitii de conducere executiva, nu am vazut niciodata si nu am experimentat o schimbare fundamentala a industriei noastre asa cum se intampla astazi, datorata in mare parte ritmului rapid al inovarii la nivelul industriilor si organizatiilor. Dupa cum arata acest studiu, exista o discrepanta majora. In timp ce majoritatea companiilor considera inovatia drept o componenta strategica importanta, marea majoritate a respondentilor din sondaj considera ca organizatiile lor nu indeplinesc obiectivele inovarii. Opinia noastra este ca vor exista schimbari semnificative, pe masura ce organizatiile, desi lent, vor aplica din ce in ce mai mult lectiile invatate de la cei mai inovatori reprezentanti ai industriilor carora le apartin", a declarat CEO-ul DHR International, Geoff Hoffmann.

A avea liderii executivi si membrii consiliilor de administratie cu competentele potrivite reprezinta fundatia pe care se construieste o organizatie inovatoare, considera Alex Clemente, Managing Director, Harvard Business Review Analytic Services.

"Dupa cum reiese din rezultatele sondajului, problema primordiala pare a fi faptul ca cele mai multe companii nu au definit clar ce reprezinta conducerea inovatoare pentru ei, nici nu au construit programe pentru dezvoltarea competentelor cheie pentru abordari eficiente", a adaugat acesta.

Studiul a masurat opiniile a 636 de respondenti din diverse regiuni, incluzand America de Nord, EMEA, Asia/ Pacific si America Latina. Aproape 50% dintre respondentii sondajului provin din organizatii cu venituri de un miliard de dolari sau mai mult si 25% din respondenti din organizatii cu 10.000 sau mai multi angajati.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri