Asta deoarece exista o eticheta de care fiecare companie sau angajat ar trebui sa tina cont. Exista, totusi, un cadou acceptat de catre toata lumea ca fiind unul potrivit pentru orice ocazie, chiar si in mediul de afaceri. Este vorba despre flori, iar Floraria Magnolia, cea mai mare florarie online din Romania, explica in ce situatii se ofera flori si care sunt acestea.

Cu florile nu poti da gres. stim asta de peste 20 de ani si este un lucru valabil si in cazul cadourilor mai delicate, cum sunt cele din mediul de afaceri. Am observat chiar o crestere a numarului celor care solicita buchete sau aranjamente florale pentru angajati sau parteneri de afaceri si, tocmai de aceea, pe site-ul nostru se regaseste o colectie cu flori si aranjamente florale corporate, special dedicata mediului business din care pot fi comandate cadouri florale pe tot parcursul anului” spune Gabriela Marginean, PR Managerul Florariei Magnolia.

Cand si cui oferi flori in afaceri?
Cele mai multe solicitari pentru cadourile corporate vin in perioada sarbatorilor, spun cei de la Floraria Magnolia, iar destinatarii sunt fie angajatii companiilor, fie colaboratori.
Pe langa sarbatori, nu sunt uitate nici zilele de nastere, zilele onomastice sau ocaziile mai deosebite din viata personala sau profesionala. Casatoria, nasterea unui copil, promovarea sau pensionarea sunt ocazii cu care companiile apeleaza adesea la o florarie.
Cadourile mai sunt si o metoda folosita pentru intretinerea si consolidarea parteneriatelor intre companii. intalnirile de afaceri sunt un bun prilej pentru a oferi un cadou floral in semn de apreciere pentru o buna colaborare.
Ce flori sa oferi?
Cand alegi florile, trebuie tinut cont de persoana care va primi cadoul floral. Daca vorbim despre angajatele unei firme, cosuletele sau buchetele cu flori colorate sunt o alegere foarte buna.
Daca ne referim la cadourile pentru un partener de afaceri cu care ai o relatie mai sobra, indicate sunt aranjamentele elegante. Pentru doamne, artistii florali recomanda buchetele sau aranjamentele florale cu flori mai deosebite. Florile exotice precum Strelitzia, Protea, Leucadendron, Anthurium, Leucospermum sau frumoasele orhidee sunt perfecte. Pentru domni, recomandat este un aranjament floral in nuante de visiniu, albastru, verde sau un aranjament cu plante, eventual acompaniat de o sticla de bautura fina.
Calitatea, rafinamentul si bunul gust trebuie sa primeze in alegerea unui cadou business. Daca, totusi, ai dubii in ceea ce priveste florile sau tipurile de aranjamente recomandate unei anumite ocazii, intreaba floristii. Ei vor sti sa iti dea cele mai bune sfaturi.
in cazul in care nu poti oferi personal florile, Floraria Magnolia te sfatuieste sa le comanzi online si sa apelezi la serviciile de livrare de flori. Este o metoda simpla si eficienta prin care poti fi alaturi de toate persoanele carora vrei sa le arati recunostinta ta sau sa le transmiti un gand bun. Nu uita ca politicos este sa atasezi mereu si un mesaj scris.
Florile sunt, asadar, un cadou versatil la care poti apela cu incredere cand vine vorba despre mediul business. Emana prospetime si eleganta, asa ca nu ezita sa le alegi cand doresti sa faci un cadou ce va fi primit cu bucurie de catre oricine.