Praktiker Romania, retea de magazine de distributie de materiale de constructii si amenajari interioare, a investit opt milioane de euro in al 16-lea magazin din Romania inaugurat la Baia Mare, a informat un comunicat al companiei.
Magazinul va avea o echipa de peste 100 de angajati, o suprafata totala de vanzare ce masoara aproximativ 6.500 metri patrati si o parcare cu 250 de locuri

Oferta Praktiker Romania cuprinde peste 40.000 de produse si solutii pentru amenajarea casei si a gradinii. Lista aticolelor disponibile include materiale de constructii, decoratiuni pentru interior si exterior, articole sanitare, mobila, electronice, electrocasnice si produse pentru gradina.

Investitiile companiei germane in Romania au ajuns in prezent la 138 milioane euro.

Pentru Praktiker Romania, 2006 este cel mai dinamic an, de la inceputul activitatii companiei, in 2002, pana acum. Planul de extindere pentru acest an a insemnat adaugarea la reteaua companiei a cinci magazine noi. Primul magazin a fost inaugurat in septembrie 2006, la Tirgu-Mures. Au urmat doua deschideri simultane, la Satu Mare si Braila, apoi inaugurarea in Bucuresti (cartierul Vitan) a celui de-al treilea magazin. Magazinul Praktiker Baia Mare este cel de al cincilea deschis anul acesta.

Primul centru comercial din reteaua Praktiker Romania a fost inaugurat in septembrie 2002, in Bucuresti, cartierul Voluntari. Un an mai tarziu, compania a intrat in procesul de extindere cu trei magazine noi, in Bucuresti, cartierul Militari, Cluj-Napoca si Ploiesti. Anul 2004 a adus o noua crestere a retelei, prin deschiderea magazinelor din Bacau, Brasov si Timisoara. in 2005, Praktiker Romania a reusit sa inaugureze patru noi magazine, la Oradea, Constanta, Craiova si Arad.

Praktiker Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de aproape 380 milioane lei, in crestere cu 60% fata de 2004.

Pe termen mediu, compania intentioneaza sa-si extinda reteaua romaneasca la 30 de magazine, iar la anul va deschide trei sau patru magazine noi in tara.

Compania a raportat in prima jumatate a lui 2006 o crestere a vanzarilor de 50 % fata de aceeasi perioada din 2005 , potrivit raportului financiar publicat pe pagina de internet a grupului.

Fondat in 1978, grupul german detine aproximativ 340 de magazine Praktiker in opt tari din Europa Germania, Romania, Bulgaria, Polonia, Ungaria, Turcia, Grecia si Luxemburg. in anul 2005, grupul Praktiker a avut vanzari nete in valoare de 3,03 miliarde euro. Numarul total al angajatilor Praktiker este de aproximativ 21.000, din care 6.000 lucreaza in companiile infiintate in afara Germaniei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri