Comerciantii din statiile de metrou au fost notificati cu privire la sistarea furnizarii de utilitati, pentru ca nu au eliberat spatiile, desi a expirat contractul pentru inchirierea acestora, si nu putem deschide alte proceduri de licitatie, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Lucian Sova, noteaza Agerpres.

"Ceea ce nu spun liderii de sindicat care, astazi, practic ameninta cu greva nu Ministerul Transporturilor, ci sutele de mii de calatori bucuresteni, este ca cea mai dureroasa problema pe care au ridicat-o intotdeauna la intalnirile pe care le-am avut este cea legata de expirarea contractului privind spatiile comerciale din statiile de metrou. Acest contract a fost incheiat in 2003. In 2017, la expirarea sa, AGA a decis organizarea unei noi licitatii. Cu toate acestea, in septembrie 2017, aceeasi AGA a decis prelungirea acestui contract cu inca un an. Acest an a expirat, iar in 2018 AGA, pentru ca AGA este reprezentata de Ministerul Transporturilor, a luat decizia de a constata expirarea acestui contract si evacuarea spatiilor comerciale si deschiderea unor proceduri competitive, care niciodata - repet: niciodata - nu au fost facute in vederea inchirierii spatiilor comerciale din metrou. Cu toate acestea, comerciantii din statiile de metrou nu au parasit spatiile, astfel incat, acum doua zile, am luat decizia, impreuna cu conducerea Metrorex, de a-i notifica privind sistarea furnizarii de utilitati, pentru ca altfel nu se poate sa eliberam aceste spatii si nu putem deschide alte proceduri de licitatie", a explicat ministrul.

Lucian Sova a prezentat date despre veniturile pe care le obtine firma Sindomet, cea care inchiriaza aceste spatii, dar si la sumele care ajung la Metrorex in urma acestor inchirieri.

"Veniturile din spatiile pe care Sindomet - firma condusa de domnul Radoi (liderul USLM - n. r.), firma sindicatului - le inchiriaza sunt urmatoarele: 2,8 milioane de lei, din care 700.000 de lei pentru Metrorex in 2015, 2,9 milioane, din care 734.000 lei pentru Metrorex in 2016, trei milioane de lei, din care 796.000 de lei pentru Metrorex in 2017, si 2,376 milioane de lei in 2018 pana astazi, din care Metrorex a primit 855.000 de lei. Aceste calcule conduc la urmatoarele preturi pe metrul patrat pe an: in 2015 - 495 lei in statie la metroul bucurestean pentru un spatiu comercial, in 2016 - 500 lei/mp/an, in 2017 - 521 lei/mp/an, in 2018 - 409 lei/mp/an", a subliniat el.

Declaratiile ministrului au venit in urma amenintarilor cu declansarea grevei generale de catre sindicalistii de la Metrou in cazul in care nu li se majoreaza salariile cu 42%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri