Carrefour Romania a lansat Filiera Calitatii - Carne Angus, cea de-a cincea lansata de retailerul francez, alaturi de morcovi, cartofi, somon si carne de manzat. Carnea Angus provine de la producatorul sibian Karpaten Meat Romania si este procesata de grupul de firme Diana. Produsele vor fi disponibile in reteaua de magazine Carrefour din Romania, urmand ca ulterior sa devina disponibile si pe platformele Bringo si carrefour.ro.

Parteneriatul dintre retailerul francez, producatorul sibian si procesatorul roman face parte din angajamentul Carrefour de a promova producatori locali si produse romanesti. Carrefour va livra 5 tone de carne Angus pe saptamana, “o cantitate destul de mare pentru piata romaneasca, dar pentru care exista cerere”, a explicat Silviu Diaconu, director de achizitie produse poaspete in cadrul Carrefour.

Carnea Angus, comercializata in cadrul Carrefour sub umbrela Filiera Calitatii, provine de la Karpaten Meat Romania, o ferma din judetul Sibiu, unde sunt crescute 8.000 de taurine rasa Aberdeen Angus. Carnea este procesata de grupul de firme Diana, o afacere de familie din Ramnicu Valcea, care activeaza atat in productia de carne, cat si in procesarea, transarea si ambalarea produselor atat pentru brandul propriu, cat si pentru terti, cum este cazul Carrefour.

Produsele Black Angus vor fi comercializate in magazinele Carrefour si in magazinele online sub 10 tipuri: antricot, vrabioara, pulpa, cubulete, piept, rasol, snitel, muschiulet, carne tocata si burger.

Preturile pornesc de la 9 lei pentru burgeri, iar partile premium vor avea un pret de mai putin de jumatate fata de produsele similare din import, a mai declarat Silviu Diaconu.

Petre Daea propune amenzi de...
Citeste si: Amenzi de 4% din cifra de afaceri pentru calitatea dubla a produselor

Miscarea face parte din strategia Carrefour de a promova producatorii locali si produsele romanesti, lucru intarit si de ponderea substantiala pe care acestea o detin in gama de prosuse din carne din cadrul lantului de retail, a declarat Florin Capatana, director dezvoltarea durabila si relatii institutionale in cadrul Carrefour Romania. Astfel, magazinele Carrefour comercializeaza 100% carne de pasare si 90% carne de vita de la ferme din Romania.

Filiera Calitatii - Carne Angus se alatura celorlalte 4 lansate de Carrefour in Romania, incepand din 2008, pentru porc, morcov, cartofi si carne de manzat. Aceasta din urma a fost lansata in luna aprilie a acestui an si este un proiect dezvoltat in parteneriat cu doua ferme din judetele Arges si Brasov, care vor aduce pe rafturile lantului de magazine 20% din totalul de carne de manzat, cei doi producatori propunandu-si sa livreze pana la finalul anului 100 de tone.

Cele doua fabrici si-au propus sa livreze circa 100 de tone de carne pana la finalul anului, care va reprezenta circa 20% din totalul de carne de manzat al Carrefour. Carnea de manzata este transata si ambalata tot de grupul de firme Diana.

Reprezentantii Carrefour au adaugat ca lucreaza la alte proiecte Filiera Calitatii in parteneriat cu producatori locali.

Dunwell: Un nou record pe...
Citeste si: Dunwell: Romania va depasi 4 mil. mp de proiecte logistice in acest an

Carrefour are 331 magazine in tara, hipermarketuri si supermarketuri. Prin platforma BRINGO, disponibila gratuit in Google Play si App Store, Carrefour le ofera clientilor din Iasi, Cluj, Constanta si Bucuresti posibilitatea de a face cumparaturi din peste 50.000 de produse la pret de hipermarket, livrate in 90 de minute.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »



Citeste si
Cat costa masa de Paste