Elbit Systems, companie israeliana care deruleaza proiecte in domeniul apararii, securitatii si in domeniul civil, a inaugurat, marti, o noua unitate de productie si integrare de sisteme terestre de aparare, amplasata in cadrul platformei industriale Magurele.

Noua unitate va functiona ca centru de productie si integrare pentru turelele si statiile de lupta contractate de Elbit Systems in cadrul unor programe locale, dar si ca hub regional conceput sa acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte tari.

Investitia in achizitia si removarea halei a fost de cateva milioane de dolari, dar trainingul personalului a costat 150 de milioane de dolari, a declarat Yehuda Vered, director general al diviziei de sisteme terestre si C4i din cadrul Elbit Systems, in cadrul ceremoniei de inaugurare.

In noua fabrica de la Magurele vor lucra, initial, intre 100 si 150 de angajati, in functie de comenzile existente. „Sper ca anul urmator sa avem mai multe comenzi din zona Asia-Pacific si apoi vom recruta intre 50 si 60 de persoane”, a adaugat Vered.

Elbit Systems opereaza in Romania de mai bine de 25 de ani si este un furnizor al Ministerului Apararii Nationale.

“Noua fabrica isi va incepe activitatea imediat si va livra atat conform contractelor actuale si viitoare cu Ministerul Apararii Nationale din Romania, cat si pentru a acoperi comenzi deja contractate de clienti internationali”, a mai spus reprezentantul Elbit Systems.

Noua fabrica se intinde pe aproape 1.000 de mp si este a patra unitate deschisa de Elbit Systems din 1993 de cand a intrat pe piata din Romania. Compania mai are o unitate in Bucuresti, la Magurele, numita Simultec, care produce simulatoare pentru fortele aeriene, terestre si navale, dezvolta programe software si integrare hardware si doua in Bacau: A/E Electronics, care produce si testeaza subansamble electronice, cu destinatie militara si civila si Elmet, unde sunt produse sisteme si subsisteme electromecanice.

Prin subsidiarele sale din toata lumea, Elbit Systems produce sisteme in domeniul aerospatial, terestru, naval, precum sisteme de comanda-control, comunicatii, computere, informatii, supraveghere si recunoastere (C4ISR), avioane fara pilot, sisteme spatiale electro-optice, sisteme electro-optice avansate, Electronic Warfare (EW), SIGINT, sisteme de transmitere de date si comunicatii, sisteme radio si cibernetice.

In 2017, compania a raportat o cifra de afaceri de 3,4 miliarde de dolari si contracte in derulare de peste 7,5 miliarde de dolari. Elbit Systems are un total de 13.500 de angajati la nivel global, din care 500 in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri