Pacientii neoplazici din Romania pot efectua tratamente cu radioterapie gratuite in cadrul Centrului Oncologic Sanador (integrat Spitalului Clinic Sanador), cel mai mare centru specializat in diagnosticarea si tratarea cancerului din sistemul medical privat romanesc, inaugurat in urma cu doua luni in capitala.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a alocat spitalului fondurile necesare pentru decontarea integrala a serviciilor medicale de radioterapie, prin Programul National de Oncologie – Subprogramul de Radioterapie, realizat in regim de spitalizare de zi. Pacientii pot urma sedinte gratuite de radioterapie cu tehnici avansate de iradiere de tip VMAT, IMRT, dar si de radioterapie conventionala 3D, in functie de indicatia medicala primita.

Radioterapia este aplicata in prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer, ca tratament curativ, independent sau in asociere cu interventiile chirurgicale si tratamentele oncologice sistemice, in functie de localizarea formatiunii tumorale si stadiul bolii. In Romania, mai mult de jumatate din pacientii pentru care tratamentul radioterapeutic este de o importanta critica nu beneficiaza in timp util de acesta, din cauza deficitului de aparatura si de medici de specialitate.

“Capacitatea de radioterapie la nivel national in momentul de fata este insuficienta, iar clinicile care ofera servicii decontate au deja liste de asteptare de cateva luni“, a precizat dr. Laurentiu Bujor, director medical, Centrul Oncologic Sanador.

Integrat Spitalului Clinic Sanador, noul centru oncologic dispune de bloc operator, anestezie si terapie intensiva, compartiment de primiri urgente (24/24H) cu 18 linii de garda si flota proprie de ambulante, se arata intr-un comunicat de presa.

Citeste si:
CNAS: Cardul de Sanatate ramane indisponibil. Pana cand?
CNAS a inceput lucrarile la...

Fiecare caz medical este analizat individual, de catre o Comisie Oncologica Multidisciplinara (Tumor Board) alcatuita din medici cu experienta, din diferite arii medicale de interes (radioterapie, chirurgie oncologica, neurochirurgie, imagistica, anatomie patologica, nutritie etc.), cu scopul de a oferi pacientilor solutii medicale personalizate, care sa le asigure cel mai bun rezultat posibil.

Infiintat in anul 2001, Sanador este cunscut ca fiinf unul dintre cele mai mari spitale private din tara, avand si clinici, laboratoare de analize medicale si puncte de recoltare, radiologie imagistica medicala de top, si acum o noua aripa reprezentata de Centrul Oncologic Sanador.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
DNA: Seful Oracle Romania ar fi pretins mita de aproape 1 mil. euro