Abilitatea organizatiei de a crea valoare pe termen lung bazata pe o raportare transparenta, pe adoptarea noilor tehnologii inteligente si pe o abordare diferita in recrutarea talentelor va reprezenta fundamentul raportarii corporative, potrivit celui de-al cincilea studiu anual EY (FAAS) - Cum poate transformarea digitala a raportarii sa creeze puntea dintre incredere si valoare pe termen lung?

Raportarea datelor non-financiare castiga teren, 72% dintre liderii financiari precizand faptul ca aceste informatii sunt din ce in ce mai utilizate in procesul decizional al investitorilor. In acest context, echipele financiare trebuie sa gestioneze informatiile non-financiare cu aceeasi rigoare si siguranta ca informatiile financiare, studiul evidentiind faptul ca 19% dintre respondenti spun ca informatiile non-financiare nu sunt verificate in mod independent in prezent, conform raportului prezentat de EY.

„Automatizarea va ajuta echipele financiare sa actioneze la noi niveluri de agilitate operationala si le va oferi libertatea de a se concentra pe o mai buna intelegere a informatiilor, in timp ce AI va valorifica modelele care stau la baza acestor date, invatarea automatizata ajutand la prezicerea scenariilor si la imbunatatirea rezultatelor. Blockchain va contribui la construirea increderii prin crearea unui traseu de audit securizat pentru fiecare tranzactie”, spune Adrian Bunea, Partener Asociat in cadrul departamentului FAAS – EY Romania.

Setul de date inteligente folosite corect pot sa ofere perspective noi in raportarea corporativa

Cantitatea mare de date colectate de catre echipele financiare nu este exploatata pe deplin, conform studiului. Organizatiile din intreaga lume au acces la un set de date mai mare decat oricand, datorita cresterii puterii de procesare informatica, cresterii conectivitatii si a capacitatii mari de stocare in cloud. Cu toate acestea, varietatea si volumul mare de date sunt coplesitoare pentru multe echipe de raportare iar 49% dintre cei chestionati spun ca petrec mai mult timp culegand si prelucrand datele decat analizandu-le.

Studiul identifica astfel doua prioritati: exploatarea noilor tehnologii din automatizare, AI si blockchain, si construirea increderii in analiza datelor, pentru a profita la maximum de utilitatea tehnologiilor inteligente in procesul de raportare corporativa. Ca atare, AI va fi cea mai importanta tehnologie peste cinci ani, conform 44% dintre respondenti, urmata de automatizarea proceselor robotizate (RPA) (32%) si de instrumentele bazate pe blockchain (24%). Cu toate acestea, riscul privind gestionarea datelor ramane cea mai importanta provocare pentru echipele de raportare ale companiilor, 54% considerand-o drept principala ingrijorare.

Transformarea fortei de munca este esentiala pentru raportarea financiara

Intrucat functia de raportare a companiilor adopta tehnologii inteligente si noi modalitati de schimb de informatii, aceasta va necesita un alt profil de aptitudini si seturi de competente, constata studiul, 79% dintre respondenti spunand ca exista o nevoie urgenta ca departamentele financiare sa recruteze profesionisti cu noi seturi de competente.

Competentele cu cerere mare, cum ar fi experienta in AI, blockchain si machine learning, vor fi esentiale in generarea inovatiei, 72% dintre respondenti considerand competentele AI drept cele mai importante.

Sursa foto: By GaudiLab / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri