Lantul de farmacii Tei si magazinele Bebe Tei vor incheia anul 2018 cu o cifra de afaceri de aproximativ 150 milioane euro, in crestere cu 50% fata de anul 2017, cand au inregistrat venituri in jur de 100 milioane euro, potrivit estimarilor Roxanei Maftei, relatate intr-un interviu acordat wall-street.ro.

Desi criza de medicamente se simte in continuare pe piata farmaceutica din Romania, Roxana Maftei, impreuna cu echipa sa, incearca sa dezvolte business-ul mai mult in fiecare an. Anul acesta Farmacia Tei va inregistra o cifra de afaceri in jur de 96 milioane euro, in crestere cu 30 milioane euro fata de rezultatele obtinute in 2017. Totodata, magazinele Bebe Tei au crescut de la venituri de 34 milioane euro in 2017 la 55 milioane euro in 2018.

“Noi nu spunem ca avem cele mai mici preturi de pe piata, noi spunem ca avem preturile corecte. Incercam sa avem la toate produsele din portofoliu un anumit adaos comercial, iar datorita diversitatii si spatiului mare, ne permitem sa avem aceste preturi”, a previzat Roxana Maftei.

Portofoliul Farmaciei Tei contine peste 35.000 de produse, iar magazinul Bebe Tei a ajuns sa aiba peste 50.000 de produse listate.

Anul acesta Farmacia Tei si-a schimbat una dintre cele doua locatii de pe bulevardul Lacul Tei pe bulevardul Barbu Vacarescu. Aceasta unitate a fost deschisa pe 1 noiembrie si a inregistrat cresteri din prima luna.

“Farmacia de pe Barbu Vacarescu, deschisa pe 1 noiembrie, a avut o crestere in prima luna de 10% si ne asteptam ca veniturile din aceasta locatie sa mai creasca. Aceasta este cea mai mare locatie de farmacie, avand un spatiu de 1.066 mp, urmata de locatia din Dristor, care are cu tot cu birou un spatiu de 1.000 de mp”, a spus antreprenoarea.

De asemenea, incepand din 8 octombrie, Bebe Tei, magazinul pentru copii si parinti, si Farmacia Tei au facut primii pasi in afara Bucurestiului si acum pot fi gasite si in Vivo Constanta. Pentru aceasta miscare, grupul a investit mai mult pentru noul magazin Bebe Tei, care a avut nevoie de o investitie initiala de 2,4 milioane lei. Aici, sunt 80 de angajati, care au avut nevoie de cursuri suplimentare si schimb de experienta in locatiile din Bucuresti.

Roxana Maftei: Cum se vor extinde Farmacia Tei si Bebe Tei in 2019

“Suntem de trei luni in Constanta, inca asteptam aprobarile caselor de asigurari pentru a oferi medicamente compensate si gratuite. Oamenii nu prea cunosc brandurile noastre aici, dar indata ce avem aprobarile caselor vom implementa si strategii de promovare. Cu toate acestea, am avut vanzari de 5,5 milioane lei pentru cele doua branduri pana acum”, a mai spus Roxana Maftei.

Cate unitati noi vor deschide Farmacia Tei si Bebe Tei in 2019?

Pentru anul care vine, grupul isi propune sa deschida noi locatii in sectorul 1 si 5. Totodata, daca rezultatele din Constanta vor arata un potential, Roxana Maftei ea in considerare extinderea si in alte judete din tara.

“Vrem sa deschidem noi locatii in sectorul 1 si 5. Probabil, in sectorul 1 vom deschide in primele 6 luni, iar in sectorul 5 inaugurarea va fi spre final de an. Deja am inceput negocierele pe baza contractului. Pentru noi este important sa avem cate o farmacie in fiecare sector, dupa ce acoperim sectoarele 1 si 5, ne mai ramane sectorul 4 si acoperim Bucurestiului. Mai mult, ne-am propus sa vedem cum merg lucrurile in Constanta timp de 6 luni, sa facem o analiza si sa vedem daca ne mai extindem si in alta parte. Daca reusim doua deschideri in Bucuresti anul viitor, maxim inca o locatie in afara mai putem sa facem, pentru ca deja e mult pentru noi. Avem cereri mai mari in Galati, Braila, Brasov si Iasi, dar ramane sa analizam”, a relatat fondatoarea Farmaciei Tei.

Ce vanzari inregistreaza farmacia online?

“Estimam ca anul viitor vom mai mult pe online.Vanzarile farmaciei online au crescut de la 3,5 milioane lei in 2017 la 5 milioane lei in 2018. In acest moment nu putem vinde medicamente prin magazinul online, desi legea e adoptata inca nu sunt publicate normele de aplicare si atunci mai asteptam inainte de a face urmatorii pasi. Dupa parerea mea, va fi complicat sa vindem OTC-uri online, pentru ca medicamentele necesita anumite conditii de pastrare, iar firmele de curierat nu dispun de asa ceva. Noi avem deja 3 masini pentru livrare, dar nu putem sa investim mai mult pana nu vedem normele publicate. Plus ca e foarte greu ca o farmacie din Bucureste sa livreze produse in zonele rurale sau in judetele mai indepartate de Capitala, ar fi posibil doar daca o firma de curierat si-ar dezvolta partea aceasta in care sa poate pastra medicamentele in conditiile necesare”, a explicat Roxana Maftei.

In acest moment, Farmacia Tei numara 5 puncte de lucru, din care unul online, iar Bebe Tei - 4 magazine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri