Adunarea generala extraordinara a actionarilor (AGEA) companiei Contactoare Buzau, convocata pentru 5 februarie 2007, va mai lua in discutie si aprobarea participarii societatii la majorarea capitalului social al companiei Sinterom Cluj, prin aport in numerar, cu suma de 3,84 milioane lei (1,14 milioane euro). Contactoare Buzau este actionar majoritar al Sinterom Cluj, detinand 62,75% din titlurile acesteia.

SC Contactoare SA Buzau a fost infiintata in 1975 si are ca obiect de activitate proiectarea, executia si comercializarea aparatajului electric de joasa tensiune, corpuri de iluminat stradal, corpuri de iluminat interior, aparataj electric divers, bunuri de larg consum, precum si executia de stante, matrite, acoperiri galvanice, vopsiri in camp electrostatic. in cursul anului 1999, societatea a fost privatizata integral, in urma vanzarii actiunilor detinute de FPS, catre holdingul Serviciile Comerciale Romane, care include Sinterom Cluj, Uzuc Ploiesti si alte companii.

In 2005, Contactoare Buzau a inregistrat un profit net de 877.302 lei si o cifra de afaceri de 10,91 milioane lei. Actionarii societatii sunt Serviciile Comerciale Romane (76,55%), SIF Oltenia (18,20%) si alti actionari (5,25%).

Sinterom Cluj este un furnizor de componente pentru industria auto, industria electrotehnica si a bunurilor de larg consum. Printre clientii companiei se numara Automobile Dacia, Welles - Perkins - USA, Bosch - Ungaria, Danfoss - Slovenia, Rettig - Polonia. Compania produce anual circa 2.100 tone de produse sinterizate, 7,5 milioane de bujii si bujii incandescente, 34 de tone de contacte electrice, 33 de tone de sarme din wolfram si molibden, 140 de tone de piese ceramice, 15 tone de magneti turnati din AlNi si AgNi, potrivit paginii de internet a societatii. Compania clujana, infiintata in 1936 sub numele de "Uzina Triumf", produce echipamente de aprindere si pornire a motoarelor (bujii pentru motoare cu aprindere prin scanteie, bujii incandescente, electrozi de aprindere, termostartere pentru pornirea la rece a motoarelor Diesel) si altele.

Sinterom Cluj a inregistrat, in primele noua luni ale anului 2006, o cifra de afaceri de 16,4 milioane lei (4,7 milioane euro), cu 3% mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. in aceeasi perioada, profitul din exploatare a crescut cu peste 12%, ajungand la valoarea de 2,7 milioane lei (0,7 milioane euro). Actionarii Sinterom sunt Contactoare Buzau (62,75%), SIF Oltenia (31,01%) si alti actionari (6,24%).