Transelectrica anunta ca desi Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a modificat metodologia de tarifare pentru transportul de electricitate, veniturile companiei nu se vor reduce, mentinandu-se la un nivel comparabil cu anul trecut, relateaza NewsIn.
Potrivit unui raport al operatorului retelei de transport energie electrica, remis Bursei de Valori Bucuresti, noua metodologie impusa de ANRE va determina o alta valoare pentru tariful mediu de transport al electricitatii, dar nu va afecta venitul reglementat.

"Vrem sa comunicam investitorilor ca desi ANRE a dat mai multe ordine care au intrat in vigoare in 1 ianuarie 2007 si care ne reduc la prima vedere tarifele de la 20,80 lei/MWh la 14,85 lei/MWh, in realitate, veniturile reglementate nu se vor schimba", a declarat, joi, agentiei NewsIn, directorul in cadrul Transelectrica, Razvan Purdila. Potrivit acestuia, doar metodologia de calcul s-a schimbat.

Potrivit raportului Transelectrica, "noua metodologie mentine modul de determinare a venitului reglementat, cu precizarea ca tariful pentru serviciul de transport se determina prin aplicarea unui coeficient de utilizare a retelei electrice de transport, subunitar". in acelasi timp, noul contract cadru pentru prestarea serviciului de transport prevede ca valoarea contractului se determina prin aplicarea tarifului pentru serviciul de transport stabilit prin noua metodologie, dar la o cantitate mai mare de energie electrica, respectiv la cea livrata in reteaua de transport si distributie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri