Potrivit unui raport al operatorului retelei de transport energie electrica, remis Bursei de Valori Bucuresti, noua metodologie impusa de ANRE va determina o alta valoare pentru tariful mediu de transport al electricitatii, dar nu va afecta venitul reglementat.

"Vrem sa comunicam investitorilor ca desi ANRE a dat mai multe ordine care au intrat in vigoare in 1 ianuarie 2007 si care ne reduc la prima vedere tarifele de la 20,80 lei/MWh la 14,85 lei/MWh, in realitate, veniturile reglementate nu se vor schimba", a declarat, joi, agentiei NewsIn, directorul in cadrul Transelectrica, Razvan Purdila. Potrivit acestuia, doar metodologia de calcul s-a schimbat.

Potrivit raportului Transelectrica, "noua metodologie mentine modul de determinare a venitului reglementat, cu precizarea ca tariful pentru serviciul de transport se determina prin aplicarea unui coeficient de utilizare a retelei electrice de transport, subunitar". in acelasi timp, noul contract cadru pentru prestarea serviciului de transport prevede ca valoarea contractului se determina prin aplicarea tarifului pentru serviciul de transport stabilit prin noua metodologie, dar la o cantitate mai mare de energie electrica, respectiv la cea livrata in reteaua de transport si distributie.