MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta achizitionarea unui nou pachet de 35% din grupul de firme SAMA din Craiova, unul dintre cei mai importanti operatori medicali din sud-vestul Romaniei. In felul acesta, MedLife va fi actionarul cu 90% din actiunile grupului de firme din Oltenia (de la 55% pachetul initial).

Grupul SAMA are in componenta trei clinici multidisiciplinare, incluzand o unitate medicala cu spitalizare de zi, un centru de kinetoterapie, doua centre de medicina muncii, 6 laboratoare si mai multe puncte de recoltare. Unitatile SAMA sunt prezente in orasele Craiova, Ramnicu Valcea, Slatina, Balcesti si Calafat.

De asemenea, MedLife dobandeste inca 3 procente din grupul PDR Brasov (Policlinica de Diagnostic Rapid), unul dintre cei mai importanti operatori privati de servicii medicale din Romania, compania detinand la momentul actual pachetul de 83% (de la 80% pachetul initial).

MedLife a intrat pe piata din Brasov in 2010, odata cu achizitionarea grupului de firme PDR Brasov. In prezent, compania reuneste in portofoliu un spital multidisciplinar (Spitalul MedLife Brasov), o maternitate (Maternitatea MedLife Eva Brasov), trei hyperclinici (hyperclinica MedLife PDR Vulturului, hyperclinica MedLife PDR Turnului si hyperclinica MedLife Brasov), un Centru de Pediatrie, sase centre medicale (Fagaras, Sf. Gheorghe, Codlea, Bran, Poiana Brasov, Sacele), patru laboratoare de analize medicale (Brasov si Sf. Gheorghe) si o farmacie proprie, parte a lantului PharmaLife Med. Sub managementul MedLife, grupul PDR a ajuns in primele 10 cei mai mari operatori de servicii medicale private din Romania.

Pachetele suplimentare de actiuni ale grupurilor SAMA si PDR au fost dobandite de Medlife ca urmare a unui schimb cu pachete de actiuni proprii MedLife, decizie luata de Consiliul de Administratie al Societatii, imputernicit de AGEA (Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor) in data de 8 octombrie 2018. Aceasta operatiune are drept scop alinierea la nivel de grup, dar si concordanta cu strategia de achizitii, care recunoaste si incurajeaza contributia fondatorilor filialelor la activitatea integrata a grupului MedLife.

Citeste si:
eMAG se gandeste la bursa. Iulian Stanciu vorbeste despre o listare...
eMAG se gandeste la bursa....

“Decizia de a dobandi noi pachete de actiuni din SAMA si PDR este o consecinta a aprobarii AGEA, din octombrie 2018, si, totodata, si un proces de consolidare in dezvoltarea business-ului. In cei 4 ani de cand suntem prezenti pe piata din Craiova, respectiv 9 ani pe piata din Brasov, am continuat sa investim, am crescut calitatea serviciilor si complexitatea actului medical, ambele orase devenind centre de business importante pentru MedLife. In 2019 vom continua planul de business anuntat catre investitori si actionari, urmand sa ne consolidam pozitia la nivel national atat prin achizitii, cat si prin proiecte de tip greenfield”, a declarat Mihai Marcu, presedinte si CEO MedLife.

Din 2010 pana in prezent, MedLife a finalizat 20 de achizitii, fiind operatorul cu cea mai mare expertiza pe acest segment de activitate. Compania evalueaza posibilitatea de a se extinde in afara granitelor.

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste atat cresterea organica, cat si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat 83 de unitati medicale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Roman suspectat de coronavirus, renegat de familie: Nu a mai fost primit acasa
Setari Cookie-uri