In primul rand trebuie sa alegi inteligent franciza pe care doresti sa o achizitionezi. Trebuie sa cunosti istoria si filosofia brand-ului pe care il vei reprezenta, produsele si tot ce presupune sistemul din punct de vedere administrativ si financiar.

Una dintre cele mai interesante francize din zona de HoReCa pe partea de cafea este “Okfea: coffee&juice bar to go” ce dezvolta un concept modern si alternativ de mini-cafenea, folosind una dintre cele mai premiate sortimente de cafea din lume: brandul folosit face parte din asociatia Certified Speciality Coffee, ce promoveaza cultura cafelei de inalta calitate si garanteaza nivelul superior al blendurilor comercializate de membrii sai. Cu toate astea, Okfea ofera spre vanzare preparate la un pret corect si competitiv.

Okfea este un concept de afacere la indemana oricarui antreprenor aflat la inceput insa, totodata, si suficient de cuprinzator: preparam si servim cafea de calitate, fresh-uri si smoothie-uri din fructe si legume stoarse pe loc prin presare la rece, sandvisuri rumenite la grill si multe alte produse naturale si sanatoase, la preturi corecte, accesibile oricui. incercam pe cat posibil sa sustinem si sa incurajam initiativa locala.” David Ioanitescu, co-fondator Okfea.

Andreea Radu si David Ioanitescu au inceput aceasta afacere inca din anul 2007 cand au reusit sa transpuna arta prepararii cafelei din obisnuita cafenea-lounge intr-un bar mobil, in cadrul numeroaselor evenimente si targuri la care au participat. Cativa ani mai tarziu, au botezat aceasta provocare “Okfea: coffee&juice bar to go”.

In prezent, te poti bucura de calitatea produselor Okfea in cadrul locatiilor proprii din Bucuresti, aflate pe Calea Victoriei 101, pe galeriile Feeria din Mall Baneasa, pe rooftopul Cladirii Parlamentului din cadrul MNAC, langa Sala Palatului (Ion Campineanu 25) iar la inceputul lunii februarie, se va deschide si prima franciza Okfea, pe strada Matei Voievod 64, langa UNATC.

Daca doresti sa incepi propriul business in acest domeniu si sa detii propria cafenea, la cheie, cu stoc initial si o echipa administrativa si de marketing deja formata, trebuie sa stii ca taxa de franciza este una prietenoasa, de 3500 Eur + TVA, iar contractul se semneaza pe o perioada de 5 ani. Costul total, cu tot cu implementarea efectiva, amenajarea spatiului, utilaje si un prim stoc de marfa este cuprins intre 10.000 si 20.000 Eur in functie de dimensiunea spatiului, de preferat fiind o locatie intre 10 si 25 mp.

Francizatul ideal pentru noi este acea persoana tanara, responsabila, organizata, care bea zilnic cafea de calitate si care intelege diferenta dintre un "antreprenor" si un "patron". in general, conceptul nostru este de tipul "one man show" si se adreseaza celor care isi doresc o investitie pe termen lung, in care sa fie aproape zilnic implicati.“ - David Ioanitescu, co-fondator Okfea.

Important de stiut este faptul ca, in anul 2018, business-ul Okfea a avut parte de aproape o dublare a cifrei de afaceri fata de anul precedent, ajungand in momentul de fata la aprox. 250.000 Eur. “Pentru anul 2019 ne-am propus sa ajungem la 10 locatii in administrarea noastra. in luna ianuarie 2019 vom deschide o noua locatie in zona Salii Palatului din Bucuresti si suntem in discutii avansate si pentru urmatoarea locatie. Dupa ce vom avea cele 10 locatii proprii, ne vom dedica tot timpul necesar procesului de francizare.” Andreea Radu, co-fondator Okfea.

Mai multe planuri de expansiune a business-ului sunt deja creionate in mintea fondatorilor, acestia dorind sa ajunga la un numar total de 10 cafenele sub administrare proprie, in prima parte a anului 2019. Totodata, pentru o extindere accelerata si pentru a putea gestiona pe viitor un numar mai mare de cafenele, cei doi antreprenori doresc sa identifice potentiali parteneri carora sa le ofere franciza Okfea, astfel incat calitatea produselor sa poata fi controlata constant iar clientii sa se poata bucura de cele mai bune produse, indiferent de numarul de locatii ce trebuie atent monitorizate.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa consultati site-ul okfea.ro, sectiunea franciza: http://okfea.ro/franciza/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri