Un mesaj fals despre apa presupus contaminata de la robinet a devenit viral pe grupurile de parinti din Capitala. Mesajul, avand inclus un link catre site-ul Apa Nova, ii avertiza pe bucuresteni ca, ”in urma unui incident chimic sau biologic”, compania a fost nevoita sa utilizeze o mare cantitate de clor si le cerea cetatenilor sa nu bea apa de la robinet si sa nu gateasca cu ea. Reprezentantii ApaNova au dezmintit informatiile si au catalogat mesajul drept un "fake news".

Mesajul, a carui origine este necunoscuta deocamdata, a devenit viral mai ales pe grupurile de WhatsApp si Facebook ale parintilor de copii de gradinita si scoala.

Continutul mesajului: ”Apa Nova a informat ca, in urma unui incident (nu a mentionat de ce tip, chimic sau biologic) au fost nevoiti sa foloseasca cea mai mare cantitate de clor permisa de lege si m-a sfatuit SA NU DAM COPIILOR APA DE LA ROBINET si sa nu gatim cu ea in urmatoarele 48 de ore! „Avertizarea este valabila pentru tot Bucurestiul asa ca puteti sa ii informati si pe cei apropiati si pe cei mai putin apropiati.
https://www.apanovabucuresti.ro/en/news/informare-30-ianuarie-2019/”.

Ce s-a intamplat in realitate?

Apa Nova a remis redactiei G4Media.ro un comunicat in care arata ca intr-adevar in ultimele zile mirosul de clor al apei din Sectorul 6 al Bucurestiului a fost mai pronuntat, dar respinge orice informatie despre o presupusa calitate necorespunzatoare a apei. Motivul mirosului de clor? Din cauza cresterii debitelor raurilor Arges si Dambovita, apa venita la statia de tratare Preciziei a trebuit sa fie tratata cu mai mult clor, iar mirosul nu s-a disipat in totalitate din cauza apropierii statiei de cartierele rezidentiale din Sectorul 6.

Comunicatul oficial al Apa Nova:

”Ca urmare a topirii bruste a depunerilor de gheata si zapada, cu efect de spalare a suprafetelor atinse, s-a produs o incarcare mai mare a raurilor Arges si Dambovita. Deprecierea temporara a calitatii apei raurilor a fost compensata prin masuri de tratare. Niciun parametru de calitate al apei potabile produse nu a depasit limita legala.

In plus, pe langa monitorizarea online (continua 24h/24) in puncte strategice ale sistemului de alimentare cu apa potabila, se efectueaza zilnic analize de probe prelevate din retea. Rezultatele nu indica depasiri ale valorilor parametrilor de calitate a apei potabile. Ultimele analize au fost efectuate astazi, 30 ianuarie 2019.

Efectul mirosului de clor rezidual resimtit de consumatori este in scadere inca din data de 29.01.2019 si va disparea in dupa amiaza zilei de astazi”.

Reprezentantii companiei au adaugat pentru G4Media.ro ca ”este cea mai dura campanie de fake news din istoria companiei. Ea pare sa fi fost facuta cu intentie. Mesajul s-a viralizat imediat, mai ales in grupurile de parinti. Respingem categoric informatia ca apa nu este potabila”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri