Poti regasi atmosfera de zi cu zi a unei companii din Silicon Valley in Bucuresti sau Cluj-Napoca? Raspunsul pare sa fie unul afirmativ. Aceasta este una dintre preocuparile Aera Technology, compania care foloseste Inteligenta Artificiala (AI) pentru a automatiza luarea si executarea deciziilor in cadrul companiilor. Reteta este una de succes, pentru ca Aera se afla intr-un proces de crestere accelerata, iar asta inseamna zeci de roluri deschise pe “dezvoltare software”.

Aera este o companie care dezvolta si implementeaza produsele proprii. Este parte a unui grup global, cu sediul central in Silicon Valley care se dezvolta accelerat. Cultura companiei este una de deschisa, de start-up, in care te poti implica si face diferenta. Inca de la inceput, Aera a promovat aceasta cultura in birourile din Romania si a reusit sa aduca atmosfera normala dintr-o companie din Silicon Valley si in Bucuresti sau Cluj. “Cred ca angajatii nostri simt asta si vad diferenta. Oamenii care aleg sa ni se alature au sansa sa lucreze cu tehnologii noi, intr-un domeniu aflat in plina expansiune. Codul pe care il scriem aici este cel care ajunge in aplicatie si nu exista nicio diferenta intre codul dezvoltat in Romania sau cel scris in SUA” afirma George Ilie, Director Aera Technology Romania.

Octavian s-a alaturat echipei acum mai bine de 4 ani, ca developer in cadrul grupului de Customer Success(CS). Nu dupa mult timp a ajuns sa conduca o echipa de developeri, iar recent a facut pasul spre echipa de Product Management, unde aplica lectiile invatate in cadrul grupului CS pentru a defini experiente noi clientilor companiei. “Ca Product Manager, am sansa sa conturez si sa experimentez primul produse ce vor schimba modul in care companiile isi gestioneaza datele. De la un business analyst la un data engineer sau data scientist pana la C-level, noi incercam sa oferim tuturor o platforma comuna unde pot sa isi analizeze si exploreze datele, dar si sa isi construiasca singuri flow-uri de date, aplicatii si sa genereze recomandari. Aera utilizeaza tehnologie patentata, ce are la baza algoritmi de ML/DL pentru a lua actiuni autonome in urma deciziilor luate de utilizatorii platformei. In timpul zilei jonglez cu o serie de activitati, de la definirea stack-ului tehnic si scriere de cod pana la design si marketing. Insa ceea ce imi place cel mai mult este faptul ca spunem o poveste prin produsele create, iar aceasta rezoneaza in piata si se mapeaza standardelor ridicate ale clientilor nostri” spune acesta.

Ce beneficii are echipa Aera?

Angajatii Aera se bucura, in primul rand, de un mediu de lucru flexibil in care au posibilitatea sa inoveze si sa vina cu propriile idei. Un beneficiu ceva mai rar pe piata din Romania este reprezentat de pachetele de Stock Options. Din punct de vedere social, angajatii se bucura cel mai mult de iesirile periodice cu echipa sau de serile cu jocuri. Restul beneficiilor sunt similare cu ale altor companii IT/Software din piata.

Totodata, Aera este o companie unde ai sansa de a dezvolta un produs de ultima generatie de la zero. “Spre exemplu, in prezent construim o noua echipa pentru un proiect destul de interesant. Pentru aceasta cautam dezvoltatori si ingineri software, care vor lucra la un produs ce va administra procesul de ingestie si transformare a datelor. Vorbim de volume mari de date si vom folosi tehnologii BigData precum Spark, Kafka, Hadoop. Clientii nostri sunt companii mari, cu operatiuni in jurul lumii si schimbam modul in care acestia opereaza si iau decizii pe baza datelor” a mai adaugat George Ilie, Director Aera Romania.

Ce oameni cauta Aera?

Aera e in cautarea oamenilor pasionati de ceea ce fac si gata sa lucreze intr-un mediu dinamic, in care din punct de vedere tehnic pot fi expusi end-to-end in procesul de dezvoltare si implementare. Asa ca daca vrei sa fii parte dintr-o echipa care construieste aplicatii de noua generatie si daca ai o pasiune pentru date si tehnologii noi precum BigData, AI, ML, atunci esti persoana potrivita. Aera are o varietate de roluri deschise in Romania, precum ingineri software, dezvoltatori back end si front end, ingineri de baze de date sau dezvoltatori de aplicatii.

Aera Technology este o companie software fondata in Mountain View, Silicon Valley, cu birouri in California, Romania, Franta, Germania, India si Australia. Desi conceptul a aparut cu doar 2 ani in urma, firma are deja peste 70 de angajati in Romania. Compania isi propune sa faca trecerea catre era automatizarii cognitive, adica mecanizarea felului in care sunt luate si executate deciziile in companiile mari.

Aplica la unul dintre joburile Aera Technology accesand pagina de cariere a companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri