Cardurile de masa au detronat tichetele traditionale. In prezent, peste 70% dintre salariati si peste 80% dintre comerciantii parteneri utilizeaza varianta digitala a tichetelor de masa, potrivit datelor comunicate de Edenred Romania.

Edenred Romania, companie emitenta de carduri si tichete preplatite, a atins la finalul anului 2018 pragul de 900.000 de beneficiari de carduri de masa, dintr-un total de 1.300.000 de angajati care beneficiaza de tichete de masa emise de Edenred. Romania intra astfel in top 5 tari europene cu cele mai puternic digitalizate beneficii pentru salariati, alaturi de tari ca Belgia, Franta sau Suedia.

Angajatii beneficiari de carduri de masa Edenred au realizat, in 2018, peste 31,64 milioane de tranzactii cu cardurile de masa la comerciantii parteneri, in crestere cu 83% fata de 17,24 milioane de tranzactii, in 2017.

Peste 80% dintre platile cu carduri de masa in reteaua comerciantilor parteneri Edenred in Romania au fost contactless, rapiditatea tranzactiilor fiind unul dintre principalele atribute apreciate de angajatii romani. La aceasta se adauga siguranta fondurilor si flexibilitatea platilor, cardurile de masa permitand plati de orice valoare, sub sau peste valoarea nominala zilnica a unui tichet de masa.

Peste 35.000 de companii acorda in Romania tichete de masa emise de Edenred. Dintre acestea, majoritatea au optat pentru carduri de masa, mai putin de 20% oferind inca angajatilor tichete de masa in format vechi, pe suport hartie.

"Cardurile de masa asigura o distribuire mult mai rapida a beneficiilor catre salariati, indiferent de numarul acestora sau de numarul de sucursale si puncte de lucru. Realimentarea lunara a cardurilor de masa ale angajatilor cu fondurile aferente se face aproape instantaneu, eliminand birocratia si procedurile greoaie de distributie a tichetelor de masa fizice, pe suport hartie", a declarat Dana Sintejudean, director general Edenred Romania & Moldova.

In Romania, peste 2.5 milioane de angajati primesc tichete de masa de la angajatori. "Pentru angajatii de azi, in special pentru cei din generatiile tinere, este foarte important ca beneficiile extrasalariale sa se plieze pe stilul lor de viata. Cardurile de masa sunt moderne, elegante, sunt mult mai simplu de folosit si permit control rapid asupra fondurilor. Iar din 2019, cardurile de masa vor permite si plati online, astfel ca si acest avantaj le va fi la indemana beneficiarilor de carduri de masa Edenred", a adaugat Dana Sintejudean.

Cu un volum emis de peste 26 de miliarde de euro anual la nivel mondial, din care 78% prin solutii digitale, grupul Edenred este cel mai mare emitent de tichete si carduri preplatite pentru companii, atat in Romania, cat si international.

In Romania, Edenred deserveste peste 35.000 de companii-client si 1.300.000 de utilizatori pentru carduri si tichete de masa Ticket Restaurant. Portofoliul Edenred Romania, cuprinde si alte solutii, precum tichete si carduri cadou, tichete de cresa, vouchere de vacanta, tichete sociale, precum si carduri preplatite pentru cheltuieli de afaceri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri