Compania TAROM introduce, incepand cu luna aprilie, zboruri directe din Bucuresti spre Armenia.

Compania TAROM a anuntat ca din data de 3 aprilie 2019 introduce zborurile directe Bucuresti - Erevan (capitala Armeniei). Tarifele incep de la 175 euro pentru o calatorie dus-intors, iar urmatoarele servicii sunt incluse: un bagaj de mana de 10 kilograme, un bagaj de cala de 23 de kilograme, check-in-ul, alegerea locului in aeronava si catering la bord.

Cu o istorie ce dateaza din anul 782 i. Hr., Erevan, capitala Armeniei, se numara printre cele mai vechi orase din lume. Supranumit Orasul Roz, din Tara de Piatra, datorita materialului de constructie folosit, Erevan ofera de asemenea o priveliste unica asupra legendarului munte Ararat, cel despre care se spune ca ar fi locul unde a poposit Arca lui Noe, eroul biblic, potrivit tarom.ro. Dar panorama orasului, avand muntele ca fundal, este cu adevarat spectaculoasa daca urcati Scarile Cascadei.

Sunt o multime de obiective turistice de vizitat, de la Muzeul de Istorie, Galeria Nationala, la Muzeul Orientului Mijlociu sau Muzeul Manuscriselor. O aparitie impresionanta este cu siguranta "Mamie Armenia”, statuia inalta de 23 de metri, un simbol al orasului.

Pentru o incursiune in viata de zi cu zi a localnicilor, turistii pot face un popas la cafenelele din Piata Operei sau o vizita in piata acoperita "Pak Shuka”, pentru un spectacol de culori si arome, sau in cel mai vechi parc din oras, "Parcul Indragostitilor”.

TAROM, record de pasageri in ultimii 10 ani

Compania TAROM si-a majorat cu 1,4% cota de piata in Romania in 2018, prin cresterea cu 40% a numarului de pasageri pe rute interne, fata de anul 2017, potrivit datelor operatorului aerian national, scrie Agerpres.

Pentru anul 2018, transportatorul Romaniei raporteaza vanzari mai mari cu 49,63 milioane de dolari fata de 2017 (+21%), iar veniturile totale sunt de asemenea pe plus cu 21%, ajungand la 1,41 miliarde de lei.

Vanzarile totale (cu taxe incluse) au crescut cu 21%, la peste 237,1 milioane de dolari. Cel mai mult au urcat vanzarile pe rute externe, cu 22%, cu o crestere cu 14,77% a numarului de pasageri pe curse internationale. In ceea ce priveste vanzarile interne, acestea au crescut cu 18%, in timp ce numarul pasagerilor pe cursele interne a consemnat un plus de 40%.

Numarul total de pasageri transportati de TAROM pe curse regulate, in 2018, a depasit 2,74 milioane, in crestere cu 20% raportat la 2017. Acesta este cel mai mare numar de pasageri din ultimii 10 ani consemnat de companie.

In plus, vanzarile online au consemnat o crestere cu 34%, in 2018 vs 2017, la 10,34 milioane de dolari.

"Piata transporturilor aeriene din Romania raporteaza o dinamica pozitiva pentru TAROM. Din datele noastre, prin cresterea numarului de pasageri transportati in Romania, compania si-a crescut cota de piata cu 1,4% in 2018. Mai mult decat atat, TAROM obtine prima crestere pozitiva a cotei de piata domestice din 2013 si pana in prezent", precizeaza compania.

Potrivit rezultatelor preliminate la finalul anului 2018 ale TAROM, profitul inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare (indicatorul EBITDA - Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) este pozitiv, de 10,897 milioane de lei, fata de minus 33,269 milioane de lei in 2017. De altfel, este prima oara cand EBITDA creste dupa anul 2015.

De asemenea, TAROM a reusit in 2018 sa isi reduca pierderea cu 23%, respectiv cu circa 40 de milioane de lei, comparativ cu 2017, cand aceasta s-a ridicat la 172,36 milioane de lei. Pierderile companiei au fost alimentate de cresterea pretului la combustibilul de aviatie, precizeaza transportatorul.

"TAROM a platit mai mult pe combustibil in 2018, fata de anul anterior, cu nu mai putin de 89.036.029 lei. Raportul se face la acelasi consum, raportand numai diferenta de pret, nu si consumul suplimentar din 2018. Subliniem ca o mare parte din cheltuieli sunt nemonetare, reprezentand amortizari ale investitiilor realizate in anii anteriori. Cuantumul total al cheltuielilor de amortizare ajunge la 125.257.950 lei. Pierderea TAROM, in 2017, a fost de 172.355.730 lei. jIn 2018, compania a reusit sa recupereze din aceasta pierdere 23 de procente, aproximativ 40 de milioane de lei", afirma operatorul aerian.

Conform sursei citate, cheltuielile totale au urcat anul trecut cu 16%, la peste 1,52 miliarde de lei (din care 125,26 milioane de lei cheltuieli nemonetare), doar cheltuielile cu combustibilul pentru aeronave consemnand un plus de 37%. Totodata, cheltuielile de exploatare au urcat cu 15%, iar cele financiare cu 23%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri