Incepand cu luna februarie 2019, eJobs devine partener oficial Universum, cea mai mare companie de employer branding la nivel global, si aduce in Romania prima Academie de Employer Branding, prin intermediul careia specialistii in Resurse Umane pot obtine singura certificare internationala de experti in Employer Branding.

Universum este singura organizatie din lume care ofera certificari de "Expert in Employer Branding", contribuind pana in prezent la specializarea a peste 1.000 de profesionisti in recrutare.

"In ultimii doi-trei ani, in companiile din Romania a inceput sa se simta o nevoie acuta de a crea un brand de angajator solid, care sa atraga si sa retina talentele. Cu atat mai mult de cand piata recrutarii a devenit una a candidatilor, in care ei dicteaza regulile jocului. Employer Brandingul din Romania, asa cum il stim acum, s-a format mai degraba ad-hoc, dintr-o nevoie imediata, insa se simte, astazi mai mult decat oricand, nevoia unei organizari si pregatiri mai riguroase. Cu experti care sa aiba expunere atat la teorie, cat si la practica, dar si la o baza internationala de know how si ghiduri de bune practici in domeniu. Academia de Employer Branding nu este doar o extensie de business pentru noi, ci un demers prin care vrem sa contribuim la educarea si maturizarea industriei de HR din Romania”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Cursurile vor incepe din aceasta primavara si se vor adresa tuturor specialistilor in HR care vor sa profeseze in domeniul Employer Brandingului. Cursantii vor avea acces la portofoliul de studii de caz si informatii ale expertilor Universum, iar modulele de invatare vor fi sustinute atat offline, cat si online. Specialistii in HR care vor participa la aceasta Academie vor primi la sfarsitul cursurilor o acreditare de Expert in Employer Branding, recunoscuta la nivel mondial, ceva cu totul nou pentru piata muncii din Romania.

Tot prin intermediul acestui parteneriat, eJobs va aduce in Romania bine cunoscutul top Universum Talent Survey - World’s Most Attractive Employers („Cei mai Atragatori Angajatori din Lume”), realizat de Universum de 10 ani, in peste 40 de tari. Din aceasta toamna, si companiile locale vor fi introduse pentru prima oara in acest clasament, care le va masura imaginea de angajator evaluata de doua categorii distincte de candidati si potentiali candidati: studentii si angajatii cu experienta. Criteriile de evaluare si metodologia de realizare a studiului vor fi conforme cu Indexul Universum al Angajatorului Ideal.

”In conditiile in care 6 din 10 romani spun ca se uita la reputatia companiei inainte de a aplica pentru un job, pentru angajatori este foarte important sa stie unde se situeaza, din acest punct de vedere, in perceptia candidatilor. Si, poate mai important de atat, sa isi dea seama, apoi, cum pot sa-si imbunatateasca indicatorii care astazi ii trag in jos”, a adaugat Bogdan Badea.

Prima intalnire a comunitatii de HR din Romania cu specialistii Universum va avea loc pe 6 martie, in cadrul evenimentului HR World: Brand Makers, in cadrul caruia expertii Universum vor veni pentru prima data in Romania pentru a sustine un workshop in care sa dezvaluie secretele unui brand de angajator de succes. Guest speaker la eveniment va fi chiar Global COO-ul Universum, Karl-Johan Hasselstrom, care are o experienta de peste 20 de ani in domeniu.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri