Grupul hotelier Orbis, prezent si in Romania, a inregistrat venituri de 335 de milioane de euro in 2018, in crestere fata de anul trecut. Rata de ocupare a scazut, insa, la 74,3%, in contextul in care tariful mediu pe camera s-a majorat cu 5%, potrivit datelor transmise luni.

Veniturile Orbis au crescut cu 4,1% pana la 335,7 milioane de euro, iar EBITDA s-a majorat cu 7,8%, pana la 111,9 milioane de euro. Tariful mediu per camera a crescut cu 5,1%, ajungand la 60,8 euro, fara TVA.

Romania una dintre destinatiile cu cea mai rapida crestere

"Romania este una dintre cele mai dinamice piete din Europa Centrala si de Est, are una dintre economiile cu cea mai rapida ascensiune din Europa si o piata interna mare, cu o putere de cumparare in crestere. In plus, Romania ofera noi destinatii interesante atat pentru oaspetii de tip corporativ, cat si pentru turistii din intreaga lume. Aveti un patrimoniu istoric foarte bogat, o natura frumoasa si o cultura uimitoare in jurul gastronomiei si a vinurilor, care fac din Romania una dintre destinatiile cu cea mai rapida crestere. Cu 11 hoteluri in prezent si alte 19 in curs de dezvoltare, Romania este o piata-cheie pentru Orbis si pentru Accor. Ca investitor, am reafirmat ca Romania se afla pe harta noastra prin cumpararea Mercure Bucharest Unirii pentru 11 milioane de euro in iulie 2018 si derulam in prezent un proces de renovare, pentru a moderniza aceasta adresa. In calitate de operator, deschiderea ibis Styles Bucharest Erbas in 2018 si viitoarele deschideri din 2019 ale ibis Styles Bucharest Airport, Mercure Sibiu Airport si Mercure Timisoara intaresc pozitia noastra de lider in Romania. Performanta hotelurilor din portofoliul marcilor Accor este solida si vedem o perspectiva pozitiva pentru aceasta piata", a declarat Emeline Sykora-Wintrebert, Area General Manager, Orbis & Accor South-Eastern Europe.

Portofoliu

In 2018, Orbis a deschis trei hoteluri proprii: ibis Vilnius Center (161 camere), ibis Styles Warsaw Center (179 camere) si ibis Poznan Centrum dupa renovare (190 de camere). In plus, 9 hoteluri cu peste 1.000 de camere au fost deschise in baza acordurilor de management si de franciza si compania a semnat, de asemenea, alte 20 de contracte noi (peste 2.700 de camere) din regiunea Europei de Est. In prezent, Orbis a dezvoltat un portofoliu de 133 de hoteluri (21.600 de camere) si un plan de expansiune reprezentat de 47 de hoteluri noi (aproape 6.400 de camere). Acordurile de management si de francize reprezinta acum aproape jumatate din punct de vedere al numarului de hoteluri.

Grupul hotelier Orbis este un lant de hoteluri din Polonia si Europa Centrala si de Est. Orbis detine 130 de hoteluri si este singurul licentiator pentru toate brandurile AccorHotels in 16 tari: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. Grupul are in total 21.000 camere. Hotelurile opereaza sub brandurile Sofitel, Pullman, M Gallery, Novotel, Mercure, ibis, ibis Styles si ibis budget. Aceste branduri, recunoscute in toata lumea, ofera servicii de calitate la diferite standarde, variind de la lux de 5 stele la hoteluri economice de 1 stea. Din 1997, Orbis SA este cotata la Bursa din Varsovia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri