Sunimprof Rottaprint, cea mai mare tipografie flexografica producatoare de etichete autoadezive si ambalaje flexibile din Romania, a inregistrat in 2018 o cifra de afaceri de circa 98,8 milioane de lei, in crestere cu 9 procente fata de anul precedent. Pentru anul 2019, reprezentantii companiei estimeaza acelasi ritm de crestere a afacerilor si investitii de peste un milion si jumatate de euro in infrastructura si tehnologie.

Principalele investitii realizate de companie in 2018 au constat in achizitia si implementarea unui nou sistem ERP personalizat pentru domeniul tipografic, sistem in care Sunimprof Rottaprint opereaza in prezent, si care permite o mai buna organizare a fluxului de productie, contribuind la cresterea calitatii serviciilor oferite de companie. De altfel, Sunimprof Rottaprint continua planul major de investitii dezvoltat incepand cu 2013, cand compania si-a propus sa investeasca circa 18 milioane de euro in tehnologie si software pana in 2021.

Potrivit datelor companiei, numarul total de clienti Sunimprof Rottaprint a crescut in 2018 cu aproximativ 6% fata de anul precedent. Ponderea clientlor straini a ajuns in 2018 la circa un sfert din totalul portofoliului, compania exportand anul trecut in tari precum Belgia, Franta, Germania, Israel, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Statele Unite, Ungaria sau Elvetia.

“In 2019, principalul obiectiv de business este legat de pastrarea si fidelizarea clientilor existenti in portofoliul Sunimprof Rottaprint. Pentru noi, clientii sunt parteneri de afaceri si grija noastra primordiala este sa le furnizam intotdeauna solutii personalizate potrivite nevoilor acestora. Achizitia de noi clienti nu este un obiectiv principal, insa pentru anul in curs estimam o crestere de 4-5% a portofoliului de clienti”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Sunimprof Rottaprint.

Anul trecut, cele mai solicitate produse din oferta Sunimprof Rottaprint au fost etichetele autoadezive, inregistrand pondere de peste 55%, fiind urmate de produsele din folie, precum ambalajele flexibile, etichetele wrap around si shrink sleeve, care ocupa un loc important in portofoliul companiei.

Sunimprof Rottaprint este cea mai mare tipografie flexografica producatoare de etichete autoadezive si ambalaje flexibile din Romania. Cu o experienta de 28 ani, compania cu sediul in Apahida, jud. Cluj, detine in prezent 4 centre logistice in Romania: Timisoara, Brasov, Ilfov, Pascani si 2 centre logistice in Ungaria si Germania, in care lucreaza peste 250 de angajati. In 2018, Sunimprof Rottaprint a livrat produse in 11 tari din Europa, Asia si Statele Unite ale Americii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri