Christian Rodseth, managing director al Janssen Romania, este noul presedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), ales in cadrul Adunarii Generale desfasurate in luna februarie.

Din conducerea ARPIM, alaturi de Christian Rodseth, mai fac parte Alina Culcea, director general Amgen Romania, recent aleasa in functia de vicepresedinte si Serge Nicollerat, director general Servier Romania, care isi pastreaza pozitia de vicepresedinte ocupata si in mandatul anterior al conducerii asociatiei.

Absolvent al unui program MBA international, Christian Rodseth are o experienta de 15 ani in industria farmaceutica, dobandita in diverse regiuni geografice, precum si in alte sectoare ale mediului de afaceri - vanzari si marketing, health economics si management general. Inainte de a prelua pozitia actuala in cadrul Janssen compania farmaceutica a Johnson & Johnson, Christian Rodseth a fost director al departamentului de vanzari & marketing al Janssen Africa de Sud si regiunea Subsahariana. In perioada 2016 – 2018, noul presedinte a fost membru si ulterior vicepresedinte in conducerea ARPIM.

"Alaturi de colegii din board, voi duce mai departe misiunea ARPIM de a contribui la imbunatatirea accesului pacientilor romani la medicamente de ultima generatie si servicii medicale la standarde europene. Cred in dialog si in parteneriat. De aceea, consider ca este responsabilitatea conducerii ARPIM, precum si a fiecarui membru in parte, sa colaboreze cu factorii de decizie din domeniul sanatatii pentru a reduce decalajele dintre sistemul de sanatate din Romania si standardele europene in domeniu.

Te invitam la Future Healthcare, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate. Inscrie-te gratuit la conferinta aici!

Vom continua, asadar, sa dezvoltam si sa propunem solutiile care vizeaza un acces mai bun al pacientilor la medicamente prin actualizarea bugetului alocat medicamentelor in acord cu nivelul de consum al pacientilor, identificarea unui mecanism sustenabil si predictibil pentru calculul taxei clawback, revizuirea mecanismelor de introducere a medicamentelor inovatoare pe lista de compensate”, a declarat Christian Rodseth, presedintele ARPIM.

In board-ul ARPIM au fost alesi doi noi membri: reprezentantii companiei Novo Nordisk, Cecilia Radu, director general si Merck Sharpe and Dohme, Nicolas Renard, director general.

Reprezentantii companiilor Roche Romania - Martine Draullette, director general si Eli Lilly Romania - Attila Fejer, director general isi pastreaza pozitia de membri ai board-ului, ocupata si in mandatul anterior, iar Dan Zaharescu ramane in conducerea asociatiei, in calitate de director executiv.

Board ARPIM:

  • Presedinte: Janssen Romania – Christian Rodseth, Managing Director;
  • Vicepresedinti: Amgen Romania – Alina Culcea, Director General; Servier Romania – Serge Nicollerat, Director General;
  • Membri: Roche Romania – Martine Draullette, Director General; Eli Lilly Romania – Attila Fejer, Director General; Novo Nordisk – Cecilia Radu, Director General; Merck Sharpe and Dohme – Nicolas Renard, Director General.

Companiile farmaceutice membre ARPIM sunt: Abbvie, Amgen, Angelini Pharmaceuticals, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie, A. Menarini, Boehringer Ingelheim, Boiron, Bristol Myers Squibb, Chiesi, Eli Lilly, Genesis Pharma, GlaxoSmithKline, Ipsen, Johnson & Johnson, Lundbeck, Merck Romania, Merck Sharp & Dohme, Novartis Pharma Services Romania, Novo Nordisk Farma, Pfizer, Roche, Sanofi Aventis, Servier Pharma, Takeda Pharmaceuticals, UCB Pharma, Vifor Pharma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri