Producatorii au inregistrat vanzari mai mari cu 40 % la vinul alb imbuteliat si cu 100 % la vinul rosu imbuteliat, in perioada sarbatorilor de iarna, fata de media lunara a anului 2006, a declarat directorul general al Patronatului National al Vinului, Ovidiu Gheorghe.
Producatorii de vin din Romania sunt multumiti de vanzarea realizata in perioada sarbatorilor de iarna si spun ca acesta a fost conforma cu asteptarile, cu o crestere medie de 20 % fata de perioada similara din 2005, informeaza NewsIn. Cotnari a vandut, in luna decembrie, aproape un milion de sticle de vin, cu 25 % mai mult fata de perioada similara din anul 2005.

"Daca vanzarea medie lunara este de 800.000 de sticle de vin, in perioada sarbatorilor de iarna Cotnari SA a vandut un milion de sticle de vin", a declarat directorul de marketing al Cotnari SA, Laurentiu Anghel. Acesta a precizat ca cele mai solicitate au fost Grasa de Cotnari si Tamaioasa Romaneasca, iar cea mai spectaculoasa crestere, fata de o luna normala, a fost la Francusa de Cotnari.

Cotnari SA produce patru soiuri de vinuri, respectiv Grasa de Cotnari, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Alba si Francusa de Cotnari. in 2006, Cotnari a lansat o noua gama de produse, selectie de vinuri albe, Chateau Cotnari, Blanc Cotnari, Grasa 2000 si Busuioaca de Moldova.

Murfatlar a vandut aproape 2,5 milioane de sticle de vin, in luna decembrie, iar cel mai solicitat sortiment a fost Pinot Noir, fiind vandute 500.000 de sticle de vin din acest sortiment.

Potrivit datelor furnizate de catre societate, luni, pentru NewsIn, comparativ cu perioada sarbatorilor de iarna din 2005, cresterea vanzarilor a variat in functie de sortiment. Astfel, cea mai mare crestere a vanzarii, cu aproape 40 % fata de 2005, s-a inregistrat la Lacrima lui Ovidiu. Daca Murflatar a vandut 102.000 sticle de vin Lacrima lui Ovidiu in 2005, in 2006 s-au vandut 143.000 de sticle din acest sortiment. Murfatlar are produse care se comercializeaza la preturi intre 5,5 lei si 300 de lei, in cazul vinurilor la 0,75 litri.

"Piata vinului din Romania inregistreaza 1,5 milioane de hectolitri de vin, imbuteliat in diferite variante, din care aproximativ 50 de milioane de sticle sunt cele de 0,75 litri", a declarat, pentru NewsIn, Ovidiu Gheorghe. Acesta a precizat ca un roman consuma aproximativ patru sticle de vin la 0,75 l/ an, ceea ce reprezinta 3 litri de vin/ an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri