Unilever face primul pas in implementarea angajamentelor asumate fata de Consiliul Concurentei pentru a putea prelua Betty Ice si face publica lista locatiilor din care companiile isi vor retrage vitrinele frigorifice.

Lista poate fi consultata pe pagina web a autoritatii de concurenta: www.consiliulconcurentei.ro. Anul trecut, Autoritatea de Concurenta a autorizat cu conditii preluarea Betty Ice de catre Unilever South Central Europe SA.

In cadrul analizei efecutate de Consiliul Concurentei, au rezultat anumite ingrijorari concurentiale legate de compatibilitatea operatiunii de concentrare economica cu un mediu concurential normal pe piata nationala a productiei si comercializarii inghetatei impuls, din cadrul segmentului de comert traditional.

Pentru a inlatura ingrijorarile Autoritatii de Concurenta, Unilever s-a angajat sa retraga un numar de vitrine frigorifice amplasate in spatiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comertului traditional. In acest fel, concurentii vor avea posibilitatea de a-si amplasa propriile vitrine frigorifice in locatiile respective, iar rezultatul acestor demersuri va fi reducerea cotei de piata combinata a Unilever si Betty Ice.

Grupul Unilever isi desfasoara activitatea in industria bunurilor de consum, furnizand bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casa si produse de ingrijire personala.

Activitatea principala desfasurata de Betty Ice consta in productia si distributia de inghetata industriala si distributia produselor alimentare congelate (fructe, legume, carne, peste si foietaj congelat).

Producatorul roman de inghetata Betty Ice, detinut de omul de afaceri Vasile Armenean, a ajuns la un acord de vanzare catre gigantul anglo-olandez Unilever, al doilea mare jucator din industria alimentara si liderul pietei de inghetata din Romania, la inceputul anului trecut.

Potrivit unui comunicat Unilever, divizia de inghetata din cadrul Unilever South Central Europe si Betty Ice vor opera ca o companie de sine statatoare in cadrul Unilever si va fi condusa de Vasile Armenean, din pozitia de general manager. Acest parteneriat se va extinde beneficiind de punctele forte ale grupului Unilever si de expertiza pe care o are dl. Vasile Armenean pe piata locala de inghetata.

Unilever a declarat ca valoarea tranzactiei este confidentiala, insa surse din piata estimau preluarea la 100 milioane euro.

In luna noiembrie a anului trecut, Unilever a anuntat ca achizitia Betty Ice a fost finalizata, dupa semnarea acordului celor doua parti in ianuarie 2018. Consiliul Concurentei din Romania a aprobat acordul in baza angajamentelor asumate, iar Betty Ice a intrat in portofoliul Unilever.

Compania Betty Ice a fost infiintata in anul 1994 de antreprenorul roman Vasile Armenean, cu viziunea de a transpune desertul desavarsit in realitate, creand produse cu gusturi si arome naturale din ingrediente atent selectionate. Betty Ice este cel mai important producator local de inghetata din Romania, cu o cifra de afaceri totala de 30 de millioane de euro. Compania detine o fabrica in Suceava si are peste 180 de chioscuri de inghetata deschise pe timpul verii. Betty Ice are 760 de angajati in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri