Compania Aurelian Oil & Gas a anuntat ca este pe punctul de a achizitiona subsidiara grupului Ascent Resources, Millennium International Resources, care detine active de 2,6 milioane de dolari in Romania, informeaza site-ul companiei, potrivit NewsIn.

Activele Millenium constau intr-o participatie de 5% in explotarile geologice Brodina, Cuejdu si Bacau, iar in urma achizitiei Aurelian va detine 33,75% din primele doua exploatari, respectiv 52,5% din exploatarea Bacau.

"Aceasta achizitie este importanta pentru Aurelian deoarece ne mareste participatia in trei dintre cele patru concesiuni din Romania, unde avem un program activ de exploatare pentru 2007. Forajul la Brodina este asteptat sa inceapa la 1 martie" , a declarat directorul de operatiuni al Aurelian, Michael Seymour. Exploatarea Brodina contine proiectul de extractie a gazelor naturale Bilca, care a inceput productia in octombrie 2006.

Aurelian Oil&Gas este o companie engleza care activeza in sectorul productiei de petrol si gaze din Europa centrala. in prezent compania opereaza opt zacaminte in Romania, Bulgaria si Polonia.

Compania britanica producatoare de gaze naturale Aurelian Oil&Gas a semnat un contract cu societatea de stat romaneasca, Romgaz, pentru vanzarea gazului extras la Bilca. Compania de foraj Dafora S.A. din Medias a semnat un contract cu Aurelian Oil&Gas Plc, pentru executarea lucrarilor de foraj la exploatarea Golitza-1 din Bulgaria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Kaufland România inaugurează al 15-lea magazin în București
Setari Cookie-uri