Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si compania turca Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret au semnat, sambata, contractul pentru proiectarea si executia Lotului 2 aferent Centurii de Sud a municipiului Bucuresti, la standard de autostrada, in prezenta ministrului de resort, Razvan Cuc, potrivit Agerpres.

"Sper sa duceti la bun sfarsit acest contract. Sa nu deprindeti metehnele vechi ale firmelor care nici nu apuca sa semneze si creeaza premisele unor claim-uri. Toleranta companiei (CNAIR - n.r.) va fi zero. Vrem sa vedem o alta abordare si o alta mentalitate", a spus ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.

El s-a adresat, in engleza, reprezentantului companiei turcesti: "Vreau sa va spun inca o data: nu ne dezamagiti!".

La randul sau, Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, a aratat ca valoarea contractului este de 750,8 milioane de lei, fara TVA, echivalentul a 158 de milioane de euro fara TVA, respectiv 9,7 milioane de euro fara TVA pe kilometru.

"Vom pune o presiune maxima pe constructor pentru a incepe cat mai repede executia. El s-a angajat ca va devansa termenul, nu doreste in niciun caz sa treaca dincolo, iar noi l-am asigurat ca exista banii in buget si il vom sprijini", a spus Neaga.

Galerie foto: Protestul...
Citeste si: Galerie foto: Protestul national #sieu in imagini - va schimba ceva?

Durata de realizare a acestui contract este de 42 de luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 30 de luni pentru executia lucrarilor, iar perioada de garantie este de 5 ani.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Aktor va construi lotul 3 din Autostrada de Centura Bucuresti