Zentiva cumpara producatorul de suplimente alimentare Solacium, parte din grupul Dr. Max

Grupul Zentiva si Siyiara Enterprises au semnat un contract de vanzare-cumparare a partilor sociale pentru achizitia companiei romanesti Solacium, impreuna cu filiala sa Be Well Pharma. Solacium este in prezent parte a grupului Dr. Max si detinuta de Siyiara Enterprises impreuna cu Trasca Alexandru-Tony.

"Zentiva se bucura sa anunte semnarea primei sale achizitii dupa separarea de Sanofi din ultimul trimestru al lui 2018. Solacium completeaza business-ul nostru de medicamente generice si ne ajuta sa ne dezvoltam divizia de OTC-uri si oferta pentru pacientii si consumatorii din Romania“, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.

„Dupa achizitionarea de catre Dr.Max a grupului A&D Pharma, am decis sa ne concentram in primul rand pe trei piloni ai business-ului nostru in Romania - retail farmaceutic, vanzari en-gros, respectiv marketing si vanzari. Desi Solacium este un producator de suplimente alimentare si OTC-uri cu o crestere rapida, consideram ca, sub managementul unui producator farmaceutic specializat, asa cum este Zentiva, Solacium isi poate valorifica mai bine potentialul si isi poate dezvolta semnificativ business-ul, depasind nivelul actual“, a declarat Leonardo Ferrandino, presedinte si CEO al grupului Dr.Max.

Tranzactia ramane supusa aprobarii mai multor autoritati, inclusiv, dar fara a se limita la Consiliul Concurentei din Romania.

Zentiva este un producator european de medicamente care deserveste pacientii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Compania are o echipa de peste 2.500 de persoane si o retea de fabrici – inclusiv fabricile din Praga si Bucuresti.

Citeste si:
Zentiva, cifră de afaceri de 272,3 mil. lei în T1, cu 3% mai puțin...
Zentiva, cifră de afaceri...

In Romania, Zentiva are aproximativ 750 de angajati si detine o unitate de productie de medicamente, care produce atat pentru piata romaneasca cat si pentru alte tari europene.

Zentiva SA a raportat pe primele 9 luni ale anului 2018 o cifra de afaceri de 352,9 milioane lei, in scadere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, si un profit operational de 290,4 milioane lei. Profitul operational a crescut fata de aceeasi perioada a anului 2017, fiind influentat in principal de procesul de vanzare de licente CHC intre Zentiva SA si grupul Sanofi.

Anul trecut, producatorul de medicamente Zentiva a fost cumparat de Advent cu 1,9 miliarde euro. Sanofi si Advent International au incheiat in iunie negocierile pentru achizitionarea Zentiva, divizia europeana Sanofi de medicamente generice.

Citeste si:
Dr.Max a lansat farmacia online DRMAX.RO în România
Grupul A&D Pharma anunţă...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri