Grupul Zentiva si Siyiara Enterprises au semnat un contract de vanzare-cumparare a partilor sociale pentru achizitia companiei romanesti Solacium, impreuna cu filiala sa Be Well Pharma. Solacium este in prezent parte a grupului Dr. Max si detinuta de Siyiara Enterprises impreuna cu Trasca Alexandru-Tony.

"Zentiva se bucura sa anunte semnarea primei sale achizitii dupa separarea de Sanofi din ultimul trimestru al lui 2018. Solacium completeaza business-ul nostru de medicamente generice si ne ajuta sa ne dezvoltam divizia de OTC-uri si oferta pentru pacientii si consumatorii din Romania“, a declarat Nick Haggar, CEO Zentiva.

„Dupa achizitionarea de catre Dr.Max a grupului A&D Pharma, am decis sa ne concentram in primul rand pe trei piloni ai business-ului nostru in Romania - retail farmaceutic, vanzari en-gros, respectiv marketing si vanzari. Desi Solacium este un producator de suplimente alimentare si OTC-uri cu o crestere rapida, consideram ca, sub managementul unui producator farmaceutic specializat, asa cum este Zentiva, Solacium isi poate valorifica mai bine potentialul si isi poate dezvolta semnificativ business-ul, depasind nivelul actual“, a declarat Leonardo Ferrandino, presedinte si CEO al grupului Dr.Max.

Tranzactia ramane supusa aprobarii mai multor autoritati, inclusiv, dar fara a se limita la Consiliul Concurentei din Romania.

Zentiva este un producator european de medicamente care deserveste pacientii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Compania are o echipa de peste 2.500 de persoane si o retea de fabrici – inclusiv fabricile din Praga si Bucuresti.

Zentiva a investit 27,72 mil....
Citeste si: Zentiva a investit peste 27 mil. lei in productia de medicamente

In Romania, Zentiva are aproximativ 750 de angajati si detine o unitate de productie de medicamente, care produce atat pentru piata romaneasca cat si pentru alte tari europene.

Zentiva SA a raportat pe primele 9 luni ale anului 2018 o cifra de afaceri de 352,9 milioane lei, in scadere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului precedent, si un profit operational de 290,4 milioane lei. Profitul operational a crescut fata de aceeasi perioada a anului 2017, fiind influentat in principal de procesul de vanzare de licente CHC intre Zentiva SA si grupul Sanofi.

Anul trecut, producatorul de medicamente Zentiva a fost cumparat de Advent cu 1,9 miliarde euro. Sanofi si Advent International au incheiat in iunie negocierile pentru achizitionarea Zentiva, divizia europeana Sanofi de medicamente generice.

Piata farmaceutica din...
Citeste si: Piata farmaceutica din Romania a crescut in 2018 la 3,4 miliarde euro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Zentiva Romania, afaceri de 149 mil. lei in primul trimestru din 2019