Retailerul Mega Image a preluat reteaua de magazine Zanfir, detinuta de antreprenorii Lilieana si Vasile Zanfir. Tranzactia include toate cele 10 unitati comerciale operate de retailerul vrancean si a primit acordul Consiliului Concurentei, potrivit unui anunt al companiei.

Prin aceasta preluare Mega Image face un pas important in extinderea nationala si asigura retailerului o intrare in forta de piata din Moldova, mai ales in contextul in care Iasiul este urmatorul oras important pe harta Mega Image.

„Preluarea celui mai important jucator din industria de retail de pe piata locala din zona Vrancea face parte din strategia noastra de dezvoltare si expansiune in noi teritorii. Ne consolidam, astfel, pozitia intr-o regiune cu potential, cu o piata deja matura, in care abia asteptam sa ne intalnim cu noi clienti si sa le aducem oferta noastra de produse de calitate, sa ii inspiram si sa le oferim noi experiente la cumparaturi. Felicitam, in acelasi timp, familia Zanfir pentru modelul performant de business pe care l-au dezvoltat”, afirma, intr-un comunicat de presa, Mircea Moga, CEO Mega Image.

In ultimii doi ani Mega Image a facut pasi importanti in extinderea la nivel national, bifand intrarea pe piata din Cluj in 2017 si pe piata din Timisoara anul trecut. Cele 10 magazine din reteaua Zanfir sunt situate in orasul Focsani si in imprejurimi, repectiv Adjud, Panciu, Darmanesti si Targu Ocna si vor fi integrate in urmatoarele luni de catre Mega Image astfel: 8 locatii vor fi transformate in magazine Mega Image, format mediu si mic potrivit suprafetei utile si doua locatii vor fi transformate in Shop&Go.

Zanfir este cea mai veche retea de magazine din zona Vrancei si a fost infiintata in anul 1991. De-a lungul timpului, retailerul si-a adjudecat si titlul de cea mai extinsa retea din regiune, in acest moment operand 12 unitati comerciale. Compania a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri o cifra de afaceri de 188 de milioane de lei, in crestere cu 31% fata de anul precedent si un profit de aproximativ 3 milioane de lei, in scadere cu 25% fata de 2016

Fondat in 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanturi de supermarketuri din Romania cu o retea ce cuprinde in prezent 676 magazine in Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste, Timisoara si alte orase din tara, sub marcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Romanesti. Potrivit celor mai recente date financiare disponibile, compania a incheiat anul 2017 cu afaceri de 4,9 miliarde de lei, raportand o majorare de 14% prin comparatie cu anul 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri