Compania Sierra Quadrant, administratorul judiciar al Electrocentrale Bucuresti SA (ELCEN), a anuntat, miercuri, ca alimentarea Capitalei cu apa calda risca sa fie oprita in perioada urmatoare, in conditiile in care Primaria Capitalei nu a platit subventia la energia termica si, astfel, ELCEN nu poate sa isi achite facturile catre furnizori, potrivit Digi24.
„Sierra Quadrant afirma ca, dincolo de infiintarea noilor companii energetice, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) nu si-a respectat obligatiile de plata stipulate in OG 36/2006 privind plata subventiei aferente energiei termice livrate catre populatie si nu a efectuat nici pana in prezent plata sumelor prevazute pentru luna ianuarie”, se arata in comunicatul emis.

Administrator atrage atentia ca, in lipsa acestor fonduri, ELCEN nu isi poate achita obligatiile de plata restante catre Romgaz, furnizorul de gaze naturale, situatie in care Romgaz poate sista livrarea materiei prime catre ELCEN.

„Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalatiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuita ulterior de RADET catre utilizatorii finali (cetateni, scoli, gradinite, agenti economici)”, se precizeaza in comunicat.

Sierra Quadrant atarge atentia ca refuzul Primariei Capitalei de a plati duce la falimentului societatii. „Sierra Quadrant afirma ca refuzul PMB de a efectua platile amintite ameninta intregul proces de reorganizare a ELCEN, condamnand la faliment aceasta societate de stat de importanta strategica. In momentul in care ELCEN nu isi poate asigura materia prima necesara productiei de energie electrica si termica, din cauza actiunilor PMB, sansele de reorganizare a ELCEN sunt ingreunate intr-o maniera considerabila”, se arata in comunicat.

Adunarea creditorilor Electrocentrale Bucuresti S.A. a desemnat societatea de practicieni in insolventa Sierra Quadrant drept administrator judiciar al ELCEN, incepand cu 21 mai 2018.


Sursa foto: Komsan Loonprom | Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri