Tubinox Bucuresti imprumuta opt milioane de euro de la SBI Frankfurt - Germania

Producatorul de tevi Tubinox Bucuresti imprumuta 8 milioane de euro (27 milioane lei) de la SBI Frankfurt - Germania si garanteaza cu activele imobilizate ale societatii, in masura si limita necesare obtinerii integrale a imprumutului, informeaza NewsIn citand informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Adunarea generala extraordinara a actionarilor societatii Tubinox au aprobat si constituirea unei filiale a societatii (care este asociat unic), denumita Tubinox International Bucuresti, avand obiect de activitate comertul si intermedierea, inclusiv import-export.

De asemenea, a fost aprobata prelungirea pana la data de 12 mai 2007 a termenului contractului de imprumut incheiat intre Sino Investment Global Limited si Tubinox in aprilie 2006, prin care s-a acordat un imprumut pentru achitarea datoriilor catre societatea Silcotub precum si pentru sustinerea activitatii curente de modernizare si investitii a societatii.

Principalul actionar al companiei Tubinox este Sino Investment Global Limited, companie straina care detine un numar de 6.144.411 de actiuni nominative, cu o valoare nominala de 2,5 lei fiecare si o valoare nominala totala de 15.361.027 lei (4,36 milioane euro), reprezentand 99,49% din capitalul social. Tubinox Bucuresti are un capital social de 15.439.770 lei.

Tubinox este o diviziune a grupului Viraj (India). Grupul Viraj este o companie importanta in productia mondiala de otel inoxidabil, cu o cifra de afaceri de 500 milioane de dolari pe an. Cu un program de fabricatie acoperind o gama de diametre exterioare de la 6 mm la 133 mm si grosimi de perete de la 1,5 mm la 22 mm, Tubinox ofera cel mai larg domeniu dimensional de tevi din oteluri inoxidabile, aliate si refractare precum si aliaje speciale, de pe mapamond, potrivit paginii de internet a Tubinox.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri